CHA-AM CHAAM THAILAND


In format

Villa in Cha Am

Cha-Am Thailand

TP 17 Danskt designat och byggt 2 våningar lyxhus i Cha-Am THB 7.900.000.-

Cha-Am vädret just nu

 

Cha-Am vädret just nu


Allmänt

Cha am är en stad i provinsen Phetchaburi i centrala Thailand. Befolkningen är cirka 59 000 år 2012.
Cha Am ligger ca 28 km norr om Hua Hin och runt. 185 km söder om Bangkok, och i stället är i huvudsak känd för sina långa vita sandstränder. Platsen upptäcktes efter Hua Hins stora "boom" när de rika thailändare började söka efter ett semesterparadis längs stranden

Cha-Am Beach Thailand

CHA-AM  Beach
Movie

Cha-Am Beach Trip Advisor


Cha Am är lugnare och betydligt mindre än Hua Hin, en fantastisk plats att slappna av, och inte så turist karaktäriseras. I kontrast, ort, inte bara som en "integrerad" i Hua Hin, men det sträcker sig över flera kilometer längs stranden. Som turist lär du dig snabbt att skilja mellan "själv Cha Am" och "Cha Am Beach, som sträcker sig långt ut från centrum.
Cha Am har själv en mycket lokal karaktär. Längs stranden finns massor av säljare, cykeluthyrning distributörer portioner och erbjuda hyra bananbåt, vattenskidor, jetski osv. balanseras mot thailändska och utländska turister. På helger och helgdagar är här del Bangkok medborgare.

 

Sol & strand
Stranden i Cha Am är flera kilometer lång, sträcker sig norrut och cirka 20 kilometer söderut, nästan halvvägs till Hua Hin och har fin vit sand. Ett par kilometer utanför centrum, där de flesta stora hotellen är exempelvis Regent Cha Am (7 km), Golden Sands och Springfield Beach Resort. Det är inte riktigt så många människor.
Alla större hotell har solstolar och parasoller för hotellets gäster. Här finns också ett antal strandförsäljarna med kalla drycker, massage, färsk frukt och mycket mer. Om du är lite mer hungrig, så förutom hotell och restauranger också stranden servings, som gör en bra och billig thailändsk mat.
Tänk på att detta är en stor skillnad mellan en tidvatten. Du kan också vara starka inriktningar, särskilt vid dåligt väder. Bad aldrig ensam eller på natten. Följ badplatser flaggor - röd flagga betyder bad är förbjudet.
Ibland kan man stöta på vatten och brandmän här, särskilt under regnperioden. Om du skulle brännas, så att apoteket har en bra salva som tar gener.
Solen är mycket stark här - kom ihåg en solkräm med hög faktor.

huahin4swiss

Stranden i Cha Am Center
Stranden, som hålls i Cha-Am är mycket populär bland thailändarna själva. Den sammanför familjer och leisure avkoppling i skuggan av stora tallar eller ha kul med olika vattensporter: bananb, jet, däck och mycket mer. Solstolar finns att hyra för ett billigt pris, och det brukade vara väldigt många människor. Vattnet har en behaglig temperatur året runt, men det är kanske lite leriga att titta på, eftersom under vatten forsar sand från botten upp. Men även om du inte hittar samma kristallklart vatten i södra Thailand, det är bra att simma i


Thai visaPortal

Förort
I Cha Am, det är viktigt att skilja mellan Cha Am och Cha Am Beach. Staden Cha Am är mycket små, här är mestadels samlas längs strandvägen, restauranger, vattensporter och ett antal souvenirbutiker, och cirka 1 km inåt landet färska råvaror marknad och kommunala kontor, posta hus och polisstation. Atmosfären är trevlig "lokal", med en blandning av thailändare och utlänningar.
Cha Am Beach kontrast sträcker sig från Cha Ams centrum och halvvägs till Hua Hin. Det är där de flesta något finare och mer hotell ligger - ie en bit från centrum av Cha Am (5 till 20 kilometer).
Petchakasem Road ger huvudleden som går rakt igenom Cha Am stan och vidare söderut till Hua Hin och norrut till Bangkok. Här ligger den större butiker med dagligvaror samt fler banker och busshållplatser till Hua Hin och Bangkok.

 norskt magasin chaam        norskt magasin  CHA-AM

Från ett norskt magasin

Mat & dryck
De thailändska rätter baserade på färska ingredienser med ris och nudlar som bas. De flesta meny fungerar otroligt lång, vid första anblicken, men du upptäcker snart att det handlar om variationer på samma tema.
Lynstegte domstolarna, eller vad vi i Danmark skulle kalla wok, serveras ofta med eller utan ris eller nudlar, separat eller som en del av lagen. Pad thai är en av dess många namn och just pad thai består av nudlar, tofu, ägg, grönsaker och serveras med hackade jordnötter. Stekt Ris är tillgängliga i otaliga varianter: med räkor, kyckling, vegetarisk eller med kött. Domstolen serveras överallt och är en av de säkraste rätter kan du välja om du är rädd för att få matsmältningsbesvär, eftersom det alltid är serveras nylagad och från hans panna.
En annan klassiker är ris och curry, ett slags thailändsk snabbmat, eftersom du får en tallrik ris och häll sedan på toppen av curries från olika skålar. Här finns så många varianter som det finns kockar. Till skillnad från stekt ris eller nudlar, Curryrätter kan vara ganska velspkede med chili, så det är inte alltid rätt för nybörjare.
Sallader är den tredje viktigaste tema. Kryddig, färgstark och med massor av variationer, sallader är mycket varierande och kan innefatta kyckling, räkor, bläckfisk och mycket mer. En sallad med ris är ofta bra som ett enkelt frokostret. En varning dock att thailändska kockar kan lätt hitta med färska chilifrukter i sallader, så var lite försiktig när du smakar sallad och vitt ris, det kan försvaga stark smak.
Soppor bör också nämnas när man talar om thailändsk mat. De kan antingen vara tydlig eller tjock, de senare vanligen eftersom de är baserade på kokosmjölk, vilket ger dem en söt smak. En soppa är en naturlig del av en thailändsk måltid.

  Visa Cha-Am Thailand på en större karta.

Frukt
Mango, papaya, Fortec stjärna, lichie, ananas, banan och många fler. Du når sällan smaka dem alla, men det kommer väl efter det, om du beställer en tallrik frukt på en restaurang. Dessutom kommer olika typer av frukt på marknader, butiker och på gångavstånd säljare när säsongen.
Om du är rädd för att få diarré, så äter bara nyskrlet frukt. Frukt är också en trevlig bidrag till vätskebalansen.Drycker
De två vanligaste sorter öl är Singha och Chang, som båda är anpassade till den thailändska klimat och därför bittra nog att även de mest envisa törst. Singha är något sötare än Chang. Båda finns tillgängliga som 33 cl och 66 cl, den sista kostnad 60-70 baht på en restaurang. Bortsett från dessa möten stora europeiska öl sorter. En annan populär dryck är känd som Mekong Whiskey. Blanda den med cola - då är obehagliga.

CHA-AM CHAAM THAILAND SE

The Beach in Cha-Am city     Sun & strand in Cha-Am

 

Prisnivåer
Det är billigt att äta gott i Thailand, och variationen är enorm. På de flesta restauranger kan du få en välsmakande måltid för mellan 40-100 Baht där det kommer att finnas mycket att vara nöjd med en enda domstol. Eller du burken väljar den thailändska sättet att äta på är att du beställde till tre kurser per person. Domstolarna kommer i små skålar, och sedan tar varje person lite av allt. På så sätt får du smakat mycket olika.
Som alltid när du behöver hitta en bra restaurang utomlands är några bra regler: Välj en plats där det är bra med folk, och om möjligt en plats där det sitter många thailändare. Det första garanterar att maten inte har alltför länge, och det sista som ger också en god kvalitet.

Restauranger, Cha Ams center
Inuti Cha Ams centrum finns massor av små restauranger och portioner till väljar alltifrån. De flesta ligger längs strandvägen, Ruamchit väg och en del av dessa är mycket lokal. Det vill säga de har plaststolar, lysrör och inte styrs av vad västerlänningar verkar nice. Men maten är god och billig. På menyn finns traditionella thailändska rätter, men många ställen kan erbjuda både thailändska och västerländska rätter som hamburgare, pizza, pasta och så vidare.

Restaurants, Cha Am  Cha-am Takeout Restaurants

Cha-Am Beach

Cha Am Beach
Om du lever tillsammans med Cha-Am Beach på en av de lite större hotell utanför Cha Am, så att du enkelt kan hitta ett bra ställe att äta. Cirka 7 km söder om Cha Am har vuxit lite plats, kallad Bang Kwai. Här finns både stora och små restauranger, caféer och ett par barer. Här kan du äta mycket bättre än på hotellet.

Risfält några kilometer väster om Cha-Am
Risfält några kilometer väster om Cha-Am

Hua Hin
Om du vill ha mer valfrihet, ta sedan till Hua Hin, åtminstone för en natt. Här finns det gott om restauranger att välja mellan och med taxi är du på 20-30 minuter. Det finns också mer nattliv och bra möjligheter att handla vid natmarkedet.

Nattliv
I Cha Am, finns inte mycket nattliv att tala om. De flesta större hotell har egna barer, men som ibland har liveband, karaoke och olika typer av prestationer och diskotek. Om du vill ha ett större kontrakt, ta sedan till Hua Hin.

Varukorg
Det finns inte mycket shopping i Cha Am. Inne i centrum och runt stora hotell hittar du ett antal små butiker och souvenirbutiker som säljer T-shirts, badskum, nyckelringar och mer, samt lokala produkter såsom torkad frukt, nötter och tankar.
Om du vill ha mer shopping, kom ihåg onsdag natmarked först (se nedan marknader) innan du får gå till Hua Hin. Det finns massor av små butiker och stånd längs gatorna som säljer souvenirer, kläder, skor, elektronik, mat, frukt och mycket mer. De mest populära är de marknader där du kan göra bra sökningar. Med taxi är du på 20-30 minuter

.

 

Marknader
Varje onsdag är marknaden-natt från 18.00. ca 17:00 Och ligger vid järnvägsstationen, stadshuset, postkontor och polisstation. Utbudet är enormt och billiga priser som från början är en marknad där lokalbefolkningen komma, och vi anser att hela Cha Ams befolkningen måste passera här varje onsdag kväll. De säljer nästan allt som inte är större än en kan bära själva. Frukt, grönsaker, kläder, elektronik, DVD filmer ect

Saker att köpa

Kläder
I Thailand kan du köpa till en bråkdel av priset hemma. En T-shirt i bomull kostar mellan 25-200 baht. Barnkläder är också billigt. Tycker kvaliteten innan du köper.

Filmer
Du kan köpa DVD-filmer till riktigt billiga pengar. Filmerna kostar från ca 150 baht men kommer ihåg vem är inte danska undertexter, i de flesta fall engelska.

Siden
Siden är billiga. Det finns två typer: Thai siden, som är något styvare och tjockare än Kina silke. I Rashnee Silk Village, som ligger strax utanför Hua Hin kan du se hur Thai silke produceras. Du kan komma med en tuk-tuk eller taxi.

Cha Am mullvad

 

Skräddare
Det finns hundratals skräddare i Hua Hin och troligen runt 20 i Cha Am. Kom ihåg att det tar 3-4 dagar för skräddare sy kläder och du behöver tid att testa och eventuellt be honom att göra ändringar, som tar en extra dag eller två. Gå sedan till skräddaren i början av din semester.

Fynd
I Thailand måste du pruta. Det kan vara överväldigande och obekant, men försöker ändå. Att säljaren ha 200 baht för en super läckra T-shirt, försöka föreslå 100 och se vad som händer. Men starta inte att köpslå om du inte är intresserad av produkten. Å andra sidan bör du inte köpa något om du tycker det är för dyrt. Och kom ihåg att inte ta det på för stort allvar. Leende och kom ihåg att det är en bit av teatern som du och säljaren beter sig. Om du inte får det du vill ha, sedan leende säga tack och promenad. Och litar på att ni nog borde finna något nytt.
Inte fynd i restauranger och på produkter som har en prislapp, dvs vanligen produkter hittades i den "riktiga" riktiga

Utflykter:

Teak Palace
Kung Rama Vi vackra sommarpalatset från 1922, byggd helt i teak. Slottet byggdes 1080 piller, ca 2,5 meter över marken. Efter kung Rama Vi's Palace och dödsfallet orsakades, men i mitten av 1980-talet man började renovera det, och idag är det öppet för allmänheten.
Teak Palace ligger mitt emellan Cha-Am och Hua Hin. Du kan lätt göra så med en taxi från Cha-Am. Hall kostar ca 20 baht. Polisen kan ibland nära slottet.

Floden Kwai
Floden kwai och dess berömda järnvägsbro (kända och berömda från filmen "Bron över floden Kwai") ligger cirka 180 kilometer (cirka tre timmar) nordväst om Hua Hin. Järnvägen byggdes under andra världskriget av japanska krigsfångar, och eftersom det har gått under namnet "dödens järnväg". Om du åker med en utflykt till kwai, så att du kan besöka bland annat JEATH Museum, där krigsfångarna själva berättar om sina tragiska öden genom ritningar, bilder och målningar. Du kan också promenera över bron, kör en liten bit av tåg och besöka krigskyrkogården, där hundratals krigsfångar är begravda.

Phetchaburi

Titta mer här.
En av thailands äldsta städer, som har varit bebott i minst 1000 år. Staden har länge varit ett viktigt kulturellt och kommersiellt centrum, och det var på 1800-talet en av de thailändska kungliga familjens favorit vistelseort.
Staden har bevarat mycket av sin gamla, ursprungliga charm med gamla, vackra trähus, tempel och byggnader. Den största attraktionen är kung Mongkuts sommarresidens från 1860-talet, är den högsta på en grön kulle väster om centrum. Detta är en del av phra 5800009 Khiri historiska park och är en fantastisk blandning av Europeiska, kinesiska och japanska architecture Mere ang pengelsk Phetchaburi

Kaeng Krachan National Park
Thailands största nationalpark och täcker nästan hälften av Phetchaburiprovinsen och innehåller landets mest orörda område. Parkens västra gräns markeras med Tenasserim bergskedjan och den thailändska gränsen till Burma. Här finns över 40 större arter av däggdjur, bland annat tiger, leopard, elefant, gibbon och två typer av asiatiska björnar och mycket mer. Parken grundades 1981 och är konstigt nog fortfarande är relativt okänd bland turister. Det finns massor av researrangörer som erbjuder dagsturer, men du kan också ta med dem på deras egna. Här är några bra vandringsleder.
Du kommer lättast till Kaeng Krachan nationalpark med taxi. Det bör inte kosta mer än 1500 baht rundtur. Taxichauffören som väntar dig om du ordnar en tid där han kommer att köra hem dig.

 

Khao Sam Roi Yot nationalpark( "berget med 300 toppar")
Vacker och mycket populär national park, som ligger cirka 63 kilometer söder om Hua Hin. Parken är ca 100 kvadratkilometer stort och innehåller hav, sand, översvämma områden, berg och grottor. Mest kända är för sina kalkstensformationer som stiga lodrätt från träskmarkerna till en höjd av 650 meter. Du bor där alltför många fåglar och däggdjur, inklusive sällsynta vitskäggig langur och långsam nocturnal lorin. Långa vandringsleder, grottor och vackra stränder finns också tillgängliga.


Du kan också ta med dem på din egen taxi från Cha-Am. Ingången till parken kostar 200 baht/person. Be taxichauffören som tar dig till Bang Pu (den lilla staden som ligger inne i parken) och gå därifrån med båt (200 baht/person) stranden Laem Sala Beach, där du också kan gå till den berömda grottan Phraya 5800009 Cave (men det kräver en bra luftkonditionering). Enas om en tid när du möter med taxichauffören, så du kan köra hem igen.

Vattenfall Pa La-U
Vackra och berömda vattenfall i 14 nivåer, som ligger cirka en timme från Hua Hin. Främjar troligtvis kan du gå upp längs med vattenfallet och ta ett dopp i det uppfriskande vattnet. Här finns många vackra fåglar och fjärilar i området, speciellt tidigt på morgonen.

Avkoppling, sol och sand

Snorkling runt Koh Talu och Koh Sing
In Cha Am and Hua Hin I Cha Am och Hua Hin finns många researrangörer som erbjuder dagsutflykter till öarna Koh Talu och Koh Sing som ligger ca två timmar söder om Hua Hin. Sladden bladet är förhållandevis bra, vattnet här är mycket tydligare än det inne i landet. Vackra stränder, vacker och avkopplande.

 

Festlig. .

Titta mer här.

Det kinesiska nyåret, 9 februari 2005.
Firas av många thailändare som har släktingar i Kina och kinesiska bosättare. Det är dock ingen semester.

Makha Strömstad, februari eller mars beroende på fullmånen.
Stora buddhistiska festivaler med candlelight bland annat vid tinningarna.


Chakri Day, April 6:e årsdagen av den nuvarande konungens övertagande av tronen.


Thailändska nyåret, Songkran, 13-15 april.
.
Den traditionella thailändska nyåret firade i mer än tre dagar. Traditionen är att man kastar vatten efter varandra och symboliskt rena synder från varandra, dels för att kyla i de varmaste månaderna.
Ingen kan undgå - allt dränks i vatten. Om du vill att kameran, mobiltelefon och kontanter med dig ut, så har det i en plastpåse i fickan.

Loy Krathong, 8 november.
En mycket älskad festival som hedrar vatten gudinna. Kurva från bananblad och fyllt upp senare med blommor och ljus och sätta i vatten där de flyter bort och lyser upp natten mörker. Korgarna måste uppfylla de önskemål och ta synder som har begåtts under året.

 

Parad av den thailändska flaggan, 3 december.
Thailands Flag
En färgmättnad ceremoni som hölls på Royal Plaza i Bangkok för armén, soldater och flaggan.

Konungens födelsedag, 5 december.
En helgdag för att fira den älskade thailändska kung Rama IX konungens födelsedag. Thailändarna slå på lamporna i sina hem och många offentliga byggnader inredda.

Konstitutionella dag, 10 December.
Allmän helgdag, när banker och offentliga kontor är stängt.

Western nyårsafton den 31 december.
Allmän helgdag då banker och statliga kontor är stängt.

Transport

Lokala bussar
I går skyttelbussar mellan Petchaburi och Hua Hin och Cha Am korsa vägen. En resa mellan Cha Am och Hua Hin kostar 20 baht. Bussen går från den stora motorvägen Phetchakasem Road intill Bangkok Bank.

Till Bangkok (busstationen söder)
går det en buss från Phetchakasem Road, vid trafiksignalen från 7-Eleven butik. Ta bara den blå buss till Bangkok, slutar de bara en gång på gång. Resan tar ca 3 timmar och kostar ca THB etthundraåttionde --

MC-taxi
Finns i stora mängder och är igång i Cha Am och Hua Hin.

Att hyra en moped.
Ett billigt och bra sätt att ta sig runt på egen hand. En moped kostar från 200 baht per dag att hyra och trafiken är relativt lugn i Cha Am. Se till att du får en hjälm, inte självklar här..

Hyr en cykel
Längs havet i Cha Am är många cykeluthyrning, och du kan hyra allt från en vanlig cykel i en tandem, familjen cykling, mountainbike m.m. priser beror på typ, men det är inte dyrt.

Aktiviteter

Chaam golf
Cha-Am Golf Club

Facebook

Golf  se mer
Hua Hin och Cha Am är världsberömt för sin fina golf. I närheten finns flera utmärkta golfbanor, inklusive Royal Hua Hin, Sawang Resort, Lakeview, Springfield, Majestic Creek och andra. Undvika att spela på lördagar och söndagar, så många Bangkok thailändare kommer i tid, och det kan vara ganska trångt på tävlingsbanorna. Prisexempel: greenfee ca 650 baht, hyr Golf runt 700 baht. Kassetten är obligatoriskt i Thailand.

GOLFTRIP @ CHA-AM

Watersports
De flesta större hotell kan erbjuda vattensporter i form av bananbåtar, vattenskotrar, vattenskidor m.m.. Det finns även rikligt längs stränder inne i Cha-Am.

Snorkling/dykning
I Cha Am och Hua Hin finns massor av researrangörer som erbjuder snorkling och dykning till öarna Koh Talu och Koh Sing som ligger ca två timmar söder om Hua Hin. Sladdarna är enklare dykning är förhållandevis bra, vattnet här är mycket tydligare än på fastlandet. Vackra stränder, vacker och avkopplande

Internet
De flesta hotell har Internet, vanligtvis runt 100 baht för 15 minuter. Det är betydligt billigare i Cha Am och Hua Hin, där det kostar 1 baht per minut, eller på vissa ställen 20 baht i timmen. Det finns gott om platser att välja mellan.

Mobiltelefon
De flesta mobiloperatörer har roamingavtal med thailändska operatörer så att mobil fungerar mycket bra. Det kan kosta en del av både de fattiga och för att få en intervju. Ska du vara här ett tag, det är en bra idé att köpa ett simkort tid. Tillgänglig i stormarknader och butiker.

Resa med barn
Det finns många som tar barn och även spädbarn med till Thailand. Det enda som kan vara lite svårt är relativt lång flygresa, transfer (ca 2-3 timmar till Cha Am) och någon jetlag. Att förbereda till thailändska folket älskar dessa unga (vit) barn och med kärleksfull thailändska människors sinnen, de skar finnas lyckligt att försöka röra vid dem och älskar att lyfta dem uppåt.

Stränder
Här finns långgrunda stränder innan barn i alla åldrar. Observera dock skillnaden mellan flod och ebb. Det kan finnas vissa power på vissa ställen och ibland starka inriktningar, särskilt vid dåligt väder. Låt aldrig barn att simma ensam eller på natten. Ha respekt för badvatten flaggor, röd flagga betyder bad är förbjudet. Ibland kan det uppstå gula brandmän. De är helt ofarliga, men om du bränner dig, så apotekaren en volley mot det.

 

Soliga och varma
Solen är mycket stark i Thailand, och eftersom vi tenderar också att bo nära vatten, så innebär det en ännu starkare påverkan från solen. Det är därför viktigt att skydda sig mot solens strålar. Börja med faktor 20 och successivt gå ned till 6-8 under din semester. Tror extra mycket på barnen. De måste ha en ordentlig dos med solkräm, hatt och skulle vilja ha en t-shirt när de är på stranden. Solbränd barn kan hålla hela familjen vaken hela natten.

Barnens mat
När det gäller mat, så här är en varierad meny som innehåller både kyckling, pasta och pommes frites.
Om barnen vill prova thailändsk mat, som vanligt stekt ris eller Bananpannkakor till vara populära. Chilien mest kan väl vänta tills de blir lite äldre.

 

Okay supermarked

Okay supermarked

 

Snabbköp
I Cha Am finns flera små butiker och "7eleven"och "Tesco Express"affärer dagar har mycket av vad vi (husmanskost) utlänningar från matvaror och apotek och specialbutiker.

Premium Outlet

Premium Outlet cha-amPremium Outlet chaam

 

Valutor
Thailändska baht (THB).
Bank-maskiner kan hittas på alla banker, där du kan dra upp till Baht 10.000 .- per dag.
Internationella betalkort. (visum - Master etc.)

Väder

De thailändska monsun styr klimatet,liksom jordbruket och den religiösa kalendern. I norra och centrala delar är uppdelad i tre säsonger: varm säsong, regnperioden och cool säsong.

Den varma årstiden (slutet av mars till mitten av juni)
Domineras av höga temperaturer och hög luftfuktighet. Även om havet är varmt, 30 grader är inte ovanligt, vilket innebär att ett dopp sällan är särskilt skrämmande. Om du är mycket känslig för värme, så undvik att helgdagar i april, när det är mest intensivt just nu.

Regnperioden (mitten av juni till slutet av oktober).
Även under regnperioden solen skiner de flesta dagar, men ibland kommer det att finnas en fast salva, som snabbt går över igen. Temperaturen är fortfarande hög, runt 30 grader. Så inte tycker om dem under denna period (du kommer att bli brun ändå) flygbiljetter är oftast mycket billigare.


Den svala årstiden
Kylare och bekvämare temperatur runt 25-30 grader på toppen av norra Thailand kan vara kyliga nätter. Föregående regnperioden har gjort landskapet grönt, vackra och bördiga, vilket innebär att aktiviteter som vandring och djungelturer är en fantastisk upplevelse. Det är verkligen den bästa säsongen att besöka landet, klimat intervall. Men det är också den period då de flesta turister här. Det kan vara lite trångt på stränderna och priserna stiger.
.

Behöver veta

 

Hälsa
Allmänna rådet (hälso- och sjukvård

Det finns många som tycker att vi nödvändigtvis får diarré när du är i Asien. Det är dock helt fel, särskilt när det gäller Thailand. En bra start på dagen med en kopp yoghurt, tillgänglig i stormarknader och i "7eleven"affärer som är en del av överallt i staden. Om du bara använder sunt förnuft är det inga problem att undvika magbesvär. Första dagen i landet kan väl kännas lite kroppsfett. Det kändes speciellt i fingrarna, speciellt om du går med en ring. Detta beror på en kombination av flygning och värme, och det är vanligen över av sig själva efter en dag eller två.


Tio tips om du vill undvika magbesvär.
1. Ät bara mat som du tycker smakar, luktar och ser bra ut.
2. Undvika råvaror såsom grönsaker, sallader, opastöriserad mjölk och rått kött.
3. Värmen här gör att maten inte håller så bra utanför kylskåp. Tänk till exempel på vilka livsmedel som är på en lång resa.
4. Frukt som du skal efter handtvätt kan du vanligen äter utan någon risk.
5. Undvik vatten som har lagrats i en Termos i ditt hotellrum.
6. Inte dricker kranvatten. Köpa vatten på flaska och kontrollera att kontakten inte har öppnats.
7. Alkoholfria drycker i flaskor eller burkar är alltid säker.
8. Varma drycker som te och kaffe är ok att dricka.
9. Kom ihåg att tvätta händerna ofta.
10. Utför alltid våt torkar du kan tvätta händerna med när du är på turné.

Isbitar.
Tillverkas vanligen i centrala is fabriker, och så småningom kör ut restauranger, barer och liknande. Det är oftast ganska säker att hälla i en drink.

Gastrointestinala sjukdomar.
Den vanligaste orsaken till sjukdom bland turister är diarré

Kontakta läkare:
1. Om du är så sjuk att det påverkar dig på ett alarmerande sätt - om du har svårt att gå eller stå, om du är törstig eller stark egentligen fasta bantar - mer än 3-4 kg.
2. Långvarig feber och diarré.
3. Vid diarré med blod och slem, och feber (förmodligen campylobacter, Salmonella eller Shigella). .
4. Av diarré utan feber med blod (förmodligen en amoeba).
5. Om ett barn får diarré, läkare bör alltid kontaktas.


Diarré behandlas i första hand med vätska: te, Coca Cola, läsk eller flytande livsmedel substitut. Välj en dryck som du gillar. En borstad tsk salt och 4 tsk full av socker bör läggas per liter vatten eller dryck.
Dricka lite (eventuellt använda en sked) men ofta. De flesta diarré passerar efter några dagar.
Stoppa narkotika är ofta bra, och rekommenderas för barn över 12 år mot diarré. Antibiotika kan övervägas om diarré varar mer än ett par dagar

Apotek
Det finns flera apotek i Cha Am och Hua Hin. Mest souvenirbutiker och stormarknader har också en begränsad tillförsel av läkemedel.

Banktjänster
Det finns flera uppsättningar av Cha Am. De har öppet måndag-fredag 08.30-15.30. Kom ihåg att ta med ditt pass.
Det finns också ett antal banker maskiner (kallas "bankomat")som accepterar VISA och Mastercard.

Tips in Thailand
Tips in Thailand

Tips
Det är vanligt att tippa städerskan på hotellet (ca 20 baht per dag) och den så kallade "bell boys", som hjälper dig att genomföra din resväska i rummet (ca 20 baht per påse). På de flesta lite finare restauranger ofta ett "bidrag" på 10% av räkningen, och 7% moms (mervärdesskatt).
I mindre restauranger, måste du lägga den mängd tips som du tycker passar. 5-10% är rimligt

 

Brottslighet
Brottsligheten i Thailand är relativt låg. Men naturligtvis borde vi vara försiktiga med sina värdesaker. Använd hotel safetybox eller deposition. På de flesta större hotell är gratis. Akta dig speciellt för ditt pass, eftersom det är omöjligt att lämna Thailand utan den. Du kan bara få ett nytt pass genom att kontakta dig personligen på ambassaden i Bangkok eller immigrationsmyndigheterna. Detta tar tid och kostar pengar.
Håll dig borta från alla droger. Det är mycket hårda straff för olaglig besittningar i Thailand. Om du fastnar med mer än 100 gram heroin ledare, till exempel dödsstraff.

Polisen
Polisen är på Damnernkasem Road, tel 032-511027 vägen upp mot järnvägsstationen

Tourist Police, tel: 02-221 6206, flera små stationer längs stranden.

Post
Postkontoret är beläget bredvid polisstationen och kommunala kontor. De flesta större hotell och souvenirbutiker också säljer frimärken och vykort. Ett frimärke till vykort till Europa kostar 12 baht för en större vykort 15 baht. Bokstäverna måste vägas för att få rätt porto. Vykort i röda brevlådor eller i receptionen på ditt hotell.

Sköterska
De flesta större hotell är vanligen en läkare eller sköterska i området som kan hjälpa till i akuta fall. Cha Am och 3-4 sjukhuset doctor samråd får användas och San Paulo Hospital i Hua Hin har också engelsktalande läkare. Spara alltid kvitton för en läkare besöker, så att du kan ha dem återbetalas av reseförsäkringar.

Turistinformation
Turism myndigheten i Thailand (TAT) har ett kontor som ligger långt utanför Cha Am tillsammans med Phetchakasem Road. Det kan vara svårt att hitta, så ta en taxi om det behövs. Här är kort och lite information om Cha Am och Hua Hin och Petchabrui provinsen.

Dessutom

Titta mer här.

Precis som i ditt land finns det regler för hur man interagerar och välutbildade och artiga. I de flesta fall är dessa små saker, och du kan inte lära dem alla. Men kan man lätt inse hur man undviker de värsta tabbarna. Här är ett par viktiga saker:
Templen: Thailändarna gillar att låta besökare ange tempel, om du följer reglerna. Undvik shorts och se till att ha axlarna täckas. Om det är uppoffringar, låt dem vara i fred, rör dem. Försök att bekanta dig med de regler som gäller innan du temple. Det kommer att uppskattas.
Det är inte förbjudet att bad topless,men det anses vara ett nödvändigt ont.
Ta alltid skor när du registrerar ett thailändskt hem, även i många tempel. Thailändarna är mycket royal och de ser ut som visar respekt för kung Bhumibol och bilder som finns av honom överallt, inte minst på sedlar, och hans familj.

CHA-AM CHAAM THAILAND SE

 

Copyrights - 2023 - Chaam.org

Cha-Am Property