Turister i Bangkok bakhage

Villa in  chaam

Cha-Am Thailand

Gaver og god mat har alltid vært folks måte å ønske velkommen folk på. Og ingen steder i Thailand, føler deg mer velkommen enn i landets fattigste og minst besøkte provinsen, Isaan i nordøstlige Thailand, grensen til Laos og Kambodsja på den ene siden og den kraftige turist magnet, Chang Mai-provinsen, på den andre.

Turister i Bangkok bakhage

 risbonde
Foto: Christian Nørr

Hva denne delen av Thailand mangler i vakre strender, elefant trek og forgylte templer, avkastningen utover noe så sjeldent som nysgjerrighet, vennlighet og ekte gjestfrihet.

Turistattraksjon her er menneskelige møter. Og merk deg, ikke menneskelig møter basert på en kjøper-selger forhold, som det er i mange andre steder i Thailand og resten av Asia.

Det er oppriktig og ekte interesse i showet og gi. De samme personlighetstrekk som har gjort den thailandske landet til en av den norske befolkningen største feriemål de siste årene.

Men i motsetning til flere andre steder i Thailand, Isaan ennå ikke ødelagt av vestlige turister som kaster brukte pengene sine på de gale tingene mens ren nekter å betale prisen for ananas-selger kvinne på stranden, som jobber hardt bare for å tjene en daglønn.

Derfor er det ikke bevisstløs stranden for å ta en avstikker fra den kjente turist. Alle fordelene er tatt vare på, men som i enhver god personlig møte krever empati og engasjement fra begge parter for å være veldig bra.

Dette gjelder også hvis du besøker de lokale landsbyene i Isaan. Jo mer du gir, jo mer får du tilbake. Hvis du velger å komme ut og motta gaven, eller du stopper kameraet fra en trygg avstand og bare skyte 'de innfødte?

 

 

Turister i Bangkok bakhage