Do and Do Not  Gör och inte

Villa i Cha Am

Cha-Am Thailand

 

 

Do and Do Not  Gör och inte

Få tillsammans i Thailand. Thailand är rättvist hyllade för sin tolerans och gästfrihet, och den genomsnittliga turist kommer att ha några svårigheter med att anpassa sig till lokala sedvänjor. Alla på samma sätt, som när de kommer in i någon obekant samhälle, en besökare får finner den som är hjälpsam till, vara medveten om vissa göra och inte, och därmed undvika att oavsiktligt brott. I princip är de flesta av dessa är helt enkelt en fråga om sunt förnuft och goda arbetsmetoder och egentligen inte så annorlunda från hur man skulle bete sig i en lantlig, men några särskilda nog påpekas.

 


 

 

Monarkin  

Det thailändska folket har en djup, traditionella vördnaden för de kungliga familj, och en besökare ska också vara cereful visa respekt för kungen, drottningen, och Royal barn. I en film, till exempel ett porträtt av kung visas under uppspelning av nationalsången, och publiken förväntas stå. När de deltar i vissa offentliga evenemang som medlem av den kungliga familjen, den bästa guide som vet att uppträda är förmodligen att titta på publiken och gör vad det gör.

Religion

Thailändsk lag har ett antal särskilda avsnitt om religiösa brott, och dessa täcker inte bara buddhismen, den religion de flesta människor, men även andra trosbekännelser i riket. Det är till exempel olagligt att begå någon handling, genom vilka medel som helst, till ett objekt av en religiös dyrkan av gemenskapen på ett sätt som sannolikt kommer att förolämpa religionen. Likaså vem orsakar störningar på en församling som lagligen utövar religiösa dyrkan av religiösa ceremonier är belagd med straff, liksom "whoever klänningar eller använder en symbol som visar att han är en präst eller nybörjare, holyman eller predikant i någon religion olagligt för att göra en annan person anhängare han är en sådan person".I mindre juridiska språket, här är några tips på vad du ska göra och vad du inte ska göra på ett besök till en religiös plats:

Klänning neatly, gå inte shirless, eller i shorts, byxor, eller annan olämplig klädsel. Om du ser på thailändare runt dig, du skar ser hur de föredrar du att vara klädd, som i själva verket är förmodligen inte skiljer sig särskilt mycket från den väg du vill klä sig i liknande plats hemma.

Det är rätt att bära skor när du går runt i förening med ett buddhistiskt tempel, men inte inuti kapellet där den huvudsakliga Buddha bilden förvaras. Bekymra inte om smuts när du måste ta dem; golv av sådana platser är vanligtvis rena.

Buddhist präster är förbjudet att röra eller att beröras av en kvinna eller att acceptera något från sidan. Om en kvinna har att ge någonting till munk eller novis, hon först händer det att en man, som sedan presenterar det. Eller i fall av en kvinna som vill presentera den med handen, munk eller novis kommer att spridas ut en bit av saffran mantel eller näsduk infront av honom och kvinnan kommer att fastställa materialet på mantel som hålls i ena änden av munk eller novis.

Do and Do Not Gör och inte

Alla Buddha bilder, stora eller små, förstörd eller inte, betraktas som heliga objekt. Därmed inte klättra upp på en att ta ett fotografi eller generellt, göra något som kan visa på bristande respekt.

Sociala sedvänjor

De behöver inte thailändska sociala beteende är mindre tydligt än om monarkin eller religion, speciellt i en stad som Bangkok, där västra tullen är mer kända och accepterade. Men vad som är godtagbart i Bangkok får inte vara på landsbygden där de gamla sätten är fortfarande stark. Här är några saker att tänka på:

Thailändarna normalt inte skaka händerna när de hälsar på varandra, men i stället Tryck handflatorna ihop i en bön-liknande gest som kallas en wai. I allmänhet är en yngre person wais en elder, som returnerar det. Titta på hur Thailändarna gör det, och du kommer snart att lära sig.

Det anses oartigt att peka din fot i en person, så försök att undvika att göra så när man sitter mitt emot någon, efter befruktningen, som är en låg extremiteten: peka INTE foten för att visa något till någon, men använd fingret i stället. 


Thailändarna gäller huvudet som den högsta delen av kroppen både bokstavligt och bildligt. Som en följd av att de inte godkänner att vidröra någon på den del av kroppen, även i en vänlig gest. Likaså, om du titta på thailändare på tillställningar, märker du att unga människor går till stora längder för att hålla sina huvuden lägre än de äldre, för att undvika att ge intryck av att titta på dem. Det är inte alltid möjligt, men det är insatser som räknas.

Offentliga ömhetsbetygelser mellan män och kvinnor är frowed. Du kan se några mycket Westernised unga thailändska par hålla händer, men det är att visa tillgivenhet i detta kultiverat samhälle.

Att förlora dina humör, särskilt i offentliga, kommer högst sannolikt får du ingenstans. Thailändarna tror att sådana visar betecknar dålig uppfostran, och du är mer benägna att få vad du vill genom att hålla huvudet kallt och dölja dina känslor.

Bli inte förvånad om du behandlas med ditt förnamn, t.ex. Mr. Bob eller Miss Mary istället för ditt efternamn. Detta eftersom thailändarna hänvisar till varandra på detta sätt, vanligen med titeln "Khun" "(Herr, Fru eller Fröken) framför. Följ tullen i landet så långt som möjligt och du kommer att göra fler vänner under din vistelse. Och ju fler vänner du har, desto mer kommer du att vilja återvända till Thailand.Source : Tourism Authority of Thailand. Atraveller's Guide to Thailand

 

 

Do and Do Not Gör och inte

 

NÖDVÄNDIGA LÄNKAR THAILAND

mer än 500 länkar och information om Thailand

KLICKA HÄR