Helligdager i Thailand

Villa in  chaam

Cha-Am Thailand

 

1 January (Tue) New Year's Day National Holiday
12 January (Sat) National Children's Day
16 January (Wed) Teacher's Day
10 February (Sun) Chinese New Year's
25 Feb (Mon) Makha Bucha (Puja) Day
6 April (Sat) Chakri Day National Holiday
8 April (Mon) Chakri Day Substitution
12 April (Friday) Songkran Substitution
13-15 April (Sat-Mon) Songkran National Holiday
16 April (Tue) Songkran Substitution
1 May (Tue) National Labor Day (Some places closed)
5 May (Sun) Coronation Day National Holiday
6 May (Mon) Coronation Day Substitution
13 May (Mon) Royal Ploughing Day (Government Only)
24 May (Fri) Visakha Bucha (Puja) Day National Holiday

2 July (Mon) Banking Holiday Only (Mid-year Audit)
22 July (Mon) Asarnha Bucha (Puja) Day National Holiday
23 July (Tue) Wan Khao Phansa Beginning of Buddhist Lent
12 August (Mon) H.M. The Queen's Birthday, Mother's Day National Holiday
24 September (Tue) Mahidol Day
19 October (Sat) Wan Awk Phansa End of Buddhist Lent
23 October (Wed) King Chulaongkorn Day National Holiday
16-18 November (Sat-Mon) Loy Krathong
5 December (Thu) H.M. The King's Birthday National Holiday
10 December (Tue) Constitution Day
31 December (Tue) New Year's Eve National Holiday

Januar

Don Chedi Monument Fair
Afholdt i Don Chedi mindesmærke i Suphanburi provinsen, begivenhed this fejrer sejr kong Nuesuan af Ayuthaya i burmesiske invasjon i 1592. Højdepunktet eh dramatiseret elefant-gnist duellere.

New Year's Day
En Ganske ny helligdag i ærbødighed Til den vestlige kalender.

That Phanom Festival
En Årlig uge-lang hyldest Til Det nordøstlige MEST hellige buddhistiske stupaen (Wat Phra That Phanom) i Nakhon Phanom provinsen. Pilgrimme FRA Hele Landet, Savel Som FRA Laos, deltager.

 

Helligdager i Thailand

Februar

Chinese New Year
Kaldt "TRUT jiin" På thai, den kinesiske befolkning i Hele Thailand fejrer deres Månens Nye år (efter skift FRA. AR Til år) med en uge af hus-rengøring, løve dans og fyrværkeri. Det MEST Imponerende festligheder Schibsted i den kinesiske dominerede Provins hovedstad Nakhon Sawan

Chiang Mai Flower Festival
Farverige flåder og parader udstille Chiang Mai dyrkede planter.

Magha Puja
(Makkha Buchaa) Afholdt På fuldmånen i den Tredje bemannet Til minde Om forkyndelsen af Buddha Til 1250 oplyste munke, SOM Kom for at Høre ham "uden forudgående indkaldelse. En helligdag i Hele Landet, Det kulminerer med en folk GÅR Rundt Om temlet med et Lys i Handen.

Phra Nakhon Khiri Diamond Festival
Dette er en ugelang fejring af Phetchaburi historie og arkitektur med fokus På Phra Nakhon Kbiri Historical Park (også kendt Som Khao Wang), en bakke kronet af en tidligere Kongelige Palads med udsigt i Byen. Den Har et lyd-og-lys showet På Khao Wang, templerne eh smykket med lys og præsentationer af Thai klassisk dans-drama.


Marts


ASEAN Barred Ground Dove Fair
Dette er en lagring på grunn-sangkonkurrencen Holdt 1. uge af marts i Yala, der tiltrækker grunn-elskere FRA Hele Thailand, Malaysia, Singapore og Indonesien..

Bangkok International Jewellery Fair
Afholdt i handlekurv Flere store Bangkok Hotellit, dette ER Thailands største årlige perle og smykker messe. Det kører sideløbende med Institutt for Export Promotion Gems & Smykker Fair.

Phanom Rung Festival
Et nyetablert festival for å feire restaureringsarbeidet i Phanom Rung Estorical Park, en imponerende Angkor-stil tempel kompleks i Buffiain provinsen. Det innebærer en dagtid prosesjon opp Phanom Rung Hill og spektakulære lyd-og lysshow på kvelden. Det foregår på den siste uken i måneden - være forberedt for svært varmt vær.

Phra Phutthabaat Festival
Årlige pilegrimsferden til Wat Phra Phutthabaat (Temple of the Holy Footprint) i Saraburi, 236 km nord for Bangkok. Det er en affære med musikk, utendørs drama og mange andre festligheter.

April


The 6th Chakri Day
Dette er en helligdag til minne om grunnleggeren av Chakri dynastiet, Rama første Det vil bli avholdt på sjette april.

13th - 15th Songkhran Festival
Nyttårsfeiring av måneåret i Thailand. Buddha bilder er "bad", munker og eldre får respekt for yngre Thais ved sprinkling vann over hendene, og mye vann er rikelig stormende for moro skyld. Songkhran gir generelt alle en sjanse til å slippe sine frustrasjoner og bokstavelig kule under toppen av fyringssesongen. Ser ut av rommet ditt eller forvente å bli gjennomvåt, er sistnevnte mye mer moro. Hold 13 til 15 april.

 

 


Maj


Coronation Day Offentlig helligdag, 5 May.
Kongen og Dronningen lede en seremoni ved Wat Phra Kaew, til minne deres 1950 kroning.

Visakha Puja
 (Wisakha Buchaa) En helligdagen faller på den 15. dag voksing månen i den sjette måne måneden. Dette regnes som den datoen Buddhas fødsel, opplysning og parinibbana, eller pass-ing unna. Aktivitetene er konsentrert rundt tempelet, levende lys prosesjoner.

Juni


Royal Ploughing Ceremony
Til kick off den offisielle ris-planting sesongen, kongen deltar i denne gamle Brahman ritualet på Sanam Luang (det store feltet over Wat Phra Kaew) i Bangkok. Tusenvis av thailendere samles for å se, og trafikken i denne delen av byen kommer til en stillstand.

Bun Prawet Festival
En av de villeste i Thailand, en animister, Buddhist feiring holdt i Loci for Dan Sai distriktet (nå også andre steder Loei provins), der musikerne kjole i glorete "ånd" kostymer, slitasje malt masker og svinge utskårne phalli. Festivalen feirer en buddhistisk legende, hvor et bredt utvalg av brennevin (phii) syntes å hilse Buddha-å-være på sin Tilbakevenden til hjembyen, under hans nest siste fødsel.

Rocket Festival
I nordøst, landsbyen håndverket store sky-raketter av bambus, som de deretter Brann i himmelen for å bringe regn for rismarkene. Denne festivalen er best feiret i byen Yasothon. men er også god i Ubon Ratchathani og Nong Khai. Det er kjent i Thai som Bun Bang Fai.

 

Juli

Asalha Puja
(Asanhaa Buchaa) Conunemorates første preken forkynt av Buddha.

Candle Festival
Khao Phansa feiret i den nordøstlige delen av carving enorme godteri og vise dem i gatene. Denne festivalen er best feiret i Ubon Ratchathani.

 

Khao Phansaa
En offentlig helligdag, og i begynnelsen av den buddhistiske "lent", dette er den tradisjonelle tiden av året for unge menn å gå inn og bli munk av regntiden, og for alle munker i et kloster i tre måneder. Det er en god tid til å observere en buddhistisk ordinasjon.

August

Queen's Birthday
Helligdager. I Bangkok er Th Ratchadamnoen Klang og Grand Palace dekorert med fargede lys. Feiret på 12 august. Også kalt "Morsdag"

September

 

Thailand International Swan-Boat Races
Disse finner sted på Chao Phraya River i Bangkok nær Rama IX Bridge ..

Narathiwat Fair
En årlig ukes festival feirer den lokale kulturen i Narathiwat-provinsen med båt racing, due-sang konkurranser, kunst og håndverk show, tradisjonelle Southern Thai musikk og dans. Kongen og dronningen er nesten alltid involvert.

Oktober

 

Vegetarian Festival
En ni dagers feiring i Trang og Phuket, der troende kinesiske buddhister spiser bare vegetarmat. Mindre byer i sør som Krabi og Phang-Nga også feire vegetarisk fest på en mindre skala.

Chulalongkorn Day
En helligdag til minne kong Chulalongkorn (Rania V). Held på 23 oktober.

Thawt Kathin
En måned etter utløpet av den buddhistiske fasten, de nye monastiske kapper og betingelser som tilbys til Sangha. I Nan provinsen lange båtrace holdes på Nan River.

November

 

Loi Krathong
På riktig fullmåne natt, forlater liten lotus-formet kurve eller båter laget av banan inneholder blomster, røkelse, lys og en mynt fløt på Thai elver, innsjøer og kanaler. Dette er en merkelig Thai festival, som trolig stammer fra Sukhothai og er best feiret i Chiang Mai, der festivalen heter Yi Peng, beboerne også lansere varm luft papir ballonger i himmelen. På Sukhothai lfistorical Park er en spektakulær lyd og lys show.

Surin Annual Elephant Roundup
Held den tredje helgen i november, Thailands største elefant show. Hvis du noensinne har ønsket å se mye av elefanter på ett sted, så her er din sjanse.

December

 

River Khwae Bridge Week
Lyd og lys show hver kveld på Death Railway Bridge i Kanchanaburi. Det in-cludes historiske utstillinger og veteran av den beryktede jernbanen

Constitution Day
10 December - offentlig helligdag.

King's Birthday
Dette er en helligdag som feires med noen iver i Bangkok. Som med dronningens fødselsdag feires med massevis av lys og andre dekorasjoner langs Th Ratchadamnoen Klang. Feiret 5 desember. Også kalt "Farsdag"

Helligdager i Thailand