Semester i Thailand

Villa i Cha Am

Cha-Am Thailand

 

 

Januari (TIS) Nyårsdagen Nationaldag
12 Januari (Sat) Nationella Barndagen
16 Januari (onsdag) lärarens dag
10 Februari (Sun) kinesiska nyåret
25 Feb (Mon) Makha Strömstad (puja) Dag
6 April (Sat) Chakri Day Nationaldag
8 April (Måndag) Chakri Day substitution
12 April (fredag) Songkran substitution
13-15 April (Sat-Mon) Songkran Nationaldag
16 April (TIS) Songkran substitution
1 maj (TIS) National Labor Day (vissa platser stängd)
5 maj (Sun) Coronation dag nationaldag
6 maj (Mon) Coronation dag ersättning
13 maj (Mon) Royal plöjning dag (regeringen)
24 maj (Fre) Visakha Strömstad (puja) Dag Nationaldag 

2 juli (Mon) Bank Holiday (Halvårsskiftet revision)
22 Juli (Mon) Asarnha Strömstad (puja) Dag Nationaldag
23 Juli (TIS) Wan Khao Phansa början av buddhistiska fasteperioden
12 augusti (Mon) H.m. drottningens födelsedag, mors dag nationaldag
24 September (TIS) Mahidol dag
19 oktober (Sat) Awk Wan-Phansa slutet av buddhistiska fasteperioden
23 oktober (onsdag) King Chulaongkorn dag nationaldag
16-18 november (Sat-Mon) Loy Krathong
5 December (Niklas) H.m. konungens födelsedag nationaldag
10 December (TIS) konstitutionens dag
31 December (TIS) Nyårsafton NationaldagJanuari

Don Chedi monumentet rättvis
På Don Chedi memorial i Suphanburi provinsen, denna händelse påminner om seger över King Nuesuan av Ayuthaya över burmesiska inkräktare i 1592. Höjdpunkten i mässan är dramatiseras elefant-back duellerna.

Nyårsdagen
En ganska ny helgdag i aktning för västra kalender.

Att Phanom Festival
En årlig vecka lång hyllning till nord- Öst mest heliga buddistiska konisk del (Wat Phra som Phanom) i Phanom provinsen. Pilgrimer från hela landet samt från Laos, närvara.

Februari

Det kinesiska nyåret
Kallas jiin popsångare i thailändska, kinesiska befolkningen Thailand firar sin lunar new year (datum skiftar från år till år) med en vecka av house-rengöring, lion dans och fyrverkerier. Den mest imponerande festligheter att äga rum i den kinesiska dominerade provinsen huvudstad Nakhon Sawan.


Chiang Mai Flower Festival
Färgglada flottar och parader uppvisar Chiang Mai's odlade växter.

Magha Puja
(Makkha Buchaa) hölls vid fullmåne i tredje lunar i för att högtidlighålla predikan av Buddha till 1250 upplysta munkar som kommit för att höra honom "utan föregående kallelse". En helgdag i hela landet, den kulminerar med ett stearinljus promenad runt nudn kapellet vid varje wat.

Phra Nakhon Khiri Diamond Festival
Detta är en vecka lång hyllning till Phetchaburi historia och arkitektur med fokus på Phra Nakhon Kbiri Kbiri Historical Park (även känd som Khao Wang), en kulle som toppas av en f.d. kungliga slottet med utsikt över staden. Den presenterar en ljud- och ljusshow på Khao Wang; templen är festooned med belysning och presentationer av Thai klassisk dans-drama.

Mars


ASEAN Barred marken Dove rättvis

Detta är en stor dove-sång tävlingen hålls 1St veckan i mars i yala som lockar dove- älskare från hela Thailand, Malaysia, Singapore och Indonesien.

Bangkok internationella smycken rättvis
I flera stora Bangkok hotell, det är Thailands viktigaste årliga pärla och smycken mässa. Det löper samtidigt med avdelningen för exportfrämjande's pärlor & smycken rättvis.

Phanom Rung Festival
En nyinrättad festival för att fira återuppbyggandet i Phanom Rung Estorical Park, ett imponerande Angkor-stil tempel komplex Buffiain i provinsen. Det innebär en dagtid Procession upp Phanom Rung Hill och spektakulära ljud- och ljusshow på natten. Det sker på den sista veckan i månaden - vara beredd för mycket varmt väder.

Phra Phutthabaat Festival
Årliga pilgrimsfärden till Wat Phra Phutthabaat (tempel av den heliga plats) på Saraburi, 236km norr-cast av Bangkok. Det är helt en affär med musik, utomhuspool dramatik och många andra festligheter. Om du i området, är värt att besöka vid alla tinny under året även i "off season".

Semester i Thailand

April


Det sjätte Chakri Day
Det är en helgdag för att hedra minnet av grundaren av Chakri-dynastin, Rama 1. Det är den 6 april.

13th - 15th Songkhran-festivalen i Nyårsfirandet av lunar året i Thailand. Buddha-bilder är "THBed", munkar och äldste få respekt för yngre thailändare genom bevattning med vatten över sina händer, och en massa vatten är generöst varnagel för fun. Songkhran i allmänhet ger alla chansen att släppa sin frustration och bokstavligen svalka under toppen av den varma årstiden. Göm dig i ditt rum eller förväntar sig att vara indränkt, den senare är en mycket roligare. Hållas den 13 till 15 april.

Maj


Coronation dagen helgdag 5 maj. Kungen och drottningen vid en ceremoni i Wat Phra Kaew, hedra minnet av deras 1950 coronation.

Visakha Puja (Wisakha Buchaa) en helgdag som infaller på den femtonde dagen i vaxning månen i sjätte lunar månad. Det anses vara den dag då Buddhas födelse, upplysning och parinibbana eller passerar- ing. Verksamheten är centrerad kring wat, med stearinljus processioner, mycket sång och sermonizing.

Juni


Royal plöjning ceremoni
Till kick-off den officiella ris-såningstiden, konungen deltar i denna gamla brahmanska ritual på Sanam Luang (det stora fältet mittemot Wat Phra Kaew) i Bangkok. Tusentals thailändare samlas för att titta på, och trafiken i denna del av staden stannar.

Bun Prawet Festival
En av de vildaste i Thailand, en animistiska- Buddhistiska fest hölls i Loci's Dan Sai distrikt (numera även på andra platser runt Loei provins) som festprissar klänning i grälla "sprit" dräkter, slitna målade masker och svänga snidade phalli. Festivalen minnesmärke en buddhistisk förklaring i vilken en mängd sprit (phii) verkade greet Buddha-till-vid hans återkomst till hans hemstad under sin näst sista födelse.

Rocket Festival
I nordöstra, byborna roll stor sky- raketer av bambu som de sedan branden i himlen för att få regn i risfälten. Denna festival är bäst firas i staden Yasothon. men är också bra i Ubon Ratchathani och Nong Khai. Det är känt i thailändska som Bun Bang Fai.

.

Juli

Asalha Puja
(Asanhaa Buchaa Conunemorates) första predikan predikas av Buddha.

Stearinljus Festival
Khao Phansaa firas i nordöstra av 9601 enorma candies och tillkännage dem på flottar på gatorna. Denna festival är bäst firas i Ubon Ratchathani.

Khao Phansaa
En helgdag och början av buddhistiska "lånas ut", detta är den traditionella tiden på året för unga män att ange den monkbood för regnperioden och för alla munkar till station sig i ett kloster för tre månader. Det är en bra tid att iaktta en buddhistisk samordning.

Augusti

Drottningens födelsedag
Allmän helgdag. I Bangkok, Th Ratchadamnoen klang och Grand Palace är festooned med färgade lampor. Firas den 12 augusti.

September

Thailand Swan-Boat internationella tävlingar
Dessa äger rum på Chao Phraya floden i Bangkok nära Rama IX-bron.

Narathiwat rättvis
En årlig vecka lång festival för att fira den lokala kulturen i provinsen Narathiwat med båt lopp, dove-sång, tävlingar, hantverk, traditionella södra Thai musik och dans. Kungen och drottningen nästan alltid närvara.

Oktober

Vegetariska festivalen
En nio dagars fest i trang och Phuket under vilken from kinesiska buddister katt endast vegetarisk mat. Det finns olika cère- pengar på kinesiska tempel och inter-göra processioner som tankarna till ffindu Thai- pusam i sin utställning av self-nior6möjliggör identifiering. Mindre städer i söder som Krabi och Phang-nga också fira veggic fest i mindre skala. 

 

Chulalongkorn dag
En helgdag i commemoration av konungen Chulalongkom (Rania V). Den 23 oktober.

Thawt Kathin
En månad efter utgången av den buddhistiska lånas ut under vilken nya klosterbyggnader kläder och förutsättningar erbjuds till sanghan. I Nan provinsen lång båt tävlingar hålls på Nan-floden.


November

Loi Krathong
Om rätt full-moon night, lilla lotus- formad korgar eller båtar gjorda av bananblad med blommor, rökelse, ljus och ett mynt är börsnoterade thailändska floder, sjöar och kanaler. Detta är ett alldeles speciellt thailändsk festival som troligen härrör från Sukhothai och bäst firas i norr. I Chiang Mai, där festivalen heter Yi Peng, bosatta lanserar dessutom hetluft papper ballonger i luften. I Sukhothai lfistorical Park finns en imponerande ljud- och ljusshow.

Surin årliga Elephant Roundup
I den tredje helgen i november, Thailands största elefant visa är ganska turist i dessa dagar. Om du har någonsin haft lust att se en massa elefanter på ett ställe, här är din chans.

December

Floden Khwae Bridge vecka
Ljud-och-ljus visar varje natt vid dödsfall Järnvägsbron i burmesiska järnvägsbro (". Det cludes- historiska utställningar och vintage tågresor på ökända järnvägen.

Konstitutionens dag
10 December - allmän helgdag.

Konungens födelsedag
Detta är en allmän helgdag som firas med lite glöd i Bangkok. Som med drottningens födelsedag, den har massor av lampor och andra dekorationer längs 1700 Ratchadamnoen klang. Vissa människor byggt temporära helgedomar till konungen utanför deras hem eller företag. Firas den 5 december

Semester i Thailand