Vad att se i Thailand

Villa i Cha Am

Cha-Am Thailand

 

Bangkok

Ayutthaya Klong Sa Bua flytande marknaden & Vatten teater

Amphawa Floating Market

Karta över Amphawa Floating Market


Avstånden och värmen gör det här till ett av världens minst promenadvänligt städer. Det är väl värt att ta en tur i en luftkonditionerad buss eller bil-föraren borde kunna undvika de värsta trafikstockningarna.
Thai Girl
Ett bra ställe att börja är Royal Bangkok, den äldsta delen av staden på floden Chao Phraya. Grand Palace är en utmärkt anläggning där royal, religiösa och offentliga byggnader enkelt huka dig tillsammans inuti en crenellated wall. Bland tinnar och torn, gateways bevakas av orientaliska monster, festlokaler och korsgången, Wat Phra Kaeo framträder. Det är den kungliga kapellet och templet Emerald Buddha, skyddad av en 9-skiktad paraply och omgivet av guld väggmålningar. Smaragdbuddhans görs av jade och anses så heliga att kungen själv ger det rituella offer och ändrar dess säsongsbetonade klänning. Centerpiecen av komplexet är Chakri Maha Tove, som toppas av en chedi (shrine). En gyllene urna under centrala spire innehåller askan av Chakri konungar. 

Cha-Am Google-karta med affärer - Restaurang - Bank -
Och andra saker

 

Tvärs över gatan från alla kungliga storslagenhet är en liten struktur bostäder de Lakmuang eller grundstenen i Bangkok. Lokala människor omger det med blommor, ljus och rökelse. I utkanterna, man säljer livsmedel, Amuletter och lotter. Utanför, förbipasserande uppmanas att köpa fåglar, inte att hålla, men att släppa som en akt av gudsfruktan.
Landets skatter, visas i Nationalmuseum, är så omfattande och exotiska som du kan bli överväldigad. De mest intressanta artiklar inkluderar krukor och burkar med spöka designer, förmodligen 5000 år gamla. Metropolitan Bangkok räknar dussintals wats-buddistiska kloster och tempel komplex. 1500-talet Wat Pho nära Grand Palace, med en häpnadsväckande gylta Wat Pho och mycket annan konst, är stadens äldsta och största kloster. 

 

 Wat Arun (templet) står på motsatta sidan av floden, bara en minut eller så bort med färja. Det centrala tornet resligare än en 20-våningsbyggnad vävstolar som ett avlångt Aztec pyramid. De mest populära utflyktsmål i Bangkok, den flytande marknaden tur utforskar floden Chao Phraya och några av Tel +39.0547.80545 (kanalerna) väster om staden. Tidigt på morgonen är den bästa tiden för att fånga säljare på sina rundor, paddling förbi canal-främre hus. Ingår i tur är ett besök till kungliga pråmen Museum, hem av övernaturlig dreamboats and med genomtänkta rött och guld dekorationer.

Bangkok har ingen riktig stadskärna, men flera stadsdelar, spridda, kräver uppmärksamhet. Northeast Grand Palace, ett brett, lummiga boulevard, Ratchadamnoen Nok, är kantad med regeringen kontorsbyggnader, ofta med branta traditionella tak. Det leder till marmor tempel, Wat Benchamabophit, en oas av lugn. Kinesiska kakelplattor täcka sammanflätad tak, och ett par gigantiska marmor lions bevakar ingången till bot (shrine). I Chinatown, varje skyltfönster förar en ny avsökning, från snake vin till papper dragons. Wat Traimit rymmer en gyllene Buddha sju eller åtta sekel gamla, väger 5 ton. Längre österut, området runt Siam Square har biografer, restauranger och köpcentra. Jim Thompson's House, rörigt hem av en hängiven samlare, är full av orientalisk konst. Thompson sätter thailändsk silkesindustrin på kartan och sedan försvann på semester i Malaysia 1967.
Hela järnvägen, i östra delen av staden, Sukhumvit Road markerar början på en shopping, nöjen och bostadsområde. 


Nära floden, söder, Charoen Krung Road (eller ny väg), var den första officiella vägen i Thailand. Runt det centrala postkontoret är en av de ursprungliga shoppingområden, fortfarande väl försörjda med souvenirbutiker och "instant" skräddare. En slutlig "centrum" springer nordost om den nya vägen distrikt längs Silom och Surawong, två parallella passager. De finansiella och kommersiella tone zonen överskuggas av ökändhet för två små gator, Patpong I och II. Från München till Melbourne, namnet Patpong frammanar bilden av go-go barer och massagesalonger. Men hon hamnar i verkligheten verkligen matchar rykte, även om moraliska kampanjer och en växande brottsligheten har lagt sordin på dess tidigare febrila aktivitet gör.

Rose Garden, en privat anläggning väster om Bangkok, stadier en thailändsk by kulturella visa, erbjuder en heltäckande introduktion till thailändsk musik, dans och traditionella sporter. Närliggande 5800009 # ståtar med den högsta buddistiska monument i Thailand-Phra irriterande chedi, 120 m (395 ft) hög. Turer i området kan ta i den flytande marknaden Damnoen Saduak, en mer avslappnad och mindre kommersiella affären än Bangkok.


River Kwai Bridge


Nära burmesiska järnvägsbro, 130 km väster om Bangkok, allierade fångar av kriget som innehas av de japanska under andra världskriget tvingades bygga en del av den beryktade dödens järnväg till Burma, inbegripet en bro över floden Khwae Yai (eller Kwai). Att bron förstördes av bomber 1945 men kan fortfarande ses i sitt byte. Ljud och ljus visar ibland iscensatta på bron och det är möjligt att ta en kort resa på järnvägen. På krigskyrkogården vid burmesiska järnvägsbro ("innehåller gravar av tusentals fångar som dog under dess konstruktion.

 

Pattaya


En av Asiens mest kända badorter finnas en fun och sun virvel på härliga stränder i Gulf of Thailand. Du kan tillbringa dagen sov under en kalufs parasoll på den stora stranden, men det är svårt att hålla sig från all aktivitet: barnen rida hästar eller lite elefanter, gatuförsäljare som säljer saronger, pärlor, mat och dryck, ambulerande massörer och, naturligtvis, alla slags vattensporter. De grundområden får sitta fast-förpackat med simmare, trampbåtar och vattenskidor, men tiotals båtar erbjuder utflykter till närliggande öar för simning och snorkling i fantastiskt klart vatten..Landward turer besöker en rubber plantation, en ädelstensgruva och Elephant Kraal där det milda jättar visa upp sina färdigheter. Köpcentrum på huvudgatan i south Pattaya och i hotellets butiker. Måttbeställd mode, tankar, smycken och prydnadssaker fånga. Nattliv, även koncentrerad runda south Pattaya, omfattar diskotek och barer med något av samma tvivelaktiga sevärdheter såsom Bangkok Patpong. Hotel nattklubbar på en mängd musikaliska shower. 
 

Hua Hin

 

Kung Rama VII valde Hua Hin på 1920-talet som platsen för en villa vid havet. Till denna dag den kungliga familjen tillbringar en del av året och resort behåller något av en exklusiv luft.
Med färre hotell, mestadels diskret låghus invid poolerna, allt fungerar på en mindre frenetiskt tempo. Den mjuka sluttningen av 3 km (2 km) stranden är perfekt för barn och det finns ett stort utbud av vattensporter och en golfbana. Nattlivet är också en tystare affären i denna fridfulla tillflyktsort. Den närbelägna staden Hua Hin är en livlig fiskehamn.

 

Cha-Am

 

Cha-am är en yngre version av Hua Hin, en skön familj helgen resort, som har bevarat sin unika identitet. Under veckan är det lugn och ro, en perfekt plats för att få bort. Thailändska folket kommer till stranden för deras picknick, bada och bara koppla av.

Cha-Am ligger på premier beach resort i Petchaburi på soluppgångssidan av Gulf of Thailand, 163 km söder om Bangkok. Landskapet kännetecknas av täta djungler och bergsområden. En skön bil från Bangkok tar ca 2,5 timmar.

När en fiskeby, Cha-Am erbjuder en avkopplande tempo och en lugnare atmosfär än angränsande Hua Hin beach. Dess huvudsakliga vädjan är dess rena, vita sandstranden, som är tänkt att vara den längsta i Thailand, och det är där du hittar ett urval av utmärkta fiskrestauranger.

När det gäller aktiviteter, det finns mycket variation, från champagne Picknick på stranden energiska aktiviteter såsom vattensporter och cykling. Ta en tur till gamla tempel och pagoder att dot omgivningarna. Eller besöka sommarpalatset kung Rama VI (Marukhathaiyawan Palace) är mindre än 10 km söder om Cha-Am.
Hotellet ligger också nära till Springfield Country Club, Palm Hills Golf Resort och Cha-Am Forest Park.

På helger och helgdagar både cha-am och Hua Hin kommer alive såsom thailändska njuts, dans och sång på stranden.

 

POSING FOR A PHOTO IN FRONT OF THE KING'S SUMMER PALCE

 

 

Under de senaste åren många turister har hittat dessa två orter som förblir relativt orörd. Hua Hin är 25 km söder om cha-am, med många västerländska restauranger och flera av stadens atmosfär än cha-am.

De två resorts erbjuder kilometervis av mycket rena sandstränder som skyddas av höga träd som hjälper till att hålla den varma middagssolen hos bayen. Det simning är perfekt för barn i säkert grunt vatten på Gulf of Thailand havsstranden.

I och runt städer det finns massor att se och göra tempel, grottor med Buddha bilder, nationalparker, vattenfall och Kings Palace är ett fåtal webbplatser. Båda städerna har lokala marknader som är öppen dagligen från 06.00 till 23.00 där man kan få alla lokala thailändska frukter.

I Hua Hin, Klai Kangwon (långt från bekymmer) Palace är fortfarande ofta används av medlemmar av den kungliga familjen och är öppna för allmänheten för besök. Det var 1928, av kung Rama VII och förblir tills idag en officiell kunglig bostad.

Om du gillar sport, det finns bad, snorkling, dykning, cykling, ridning, joggingspår, och alla de stora hotellen har fitness rum för hotellets gäster och en mycket liten avgift för användning av om du inte är gäst.

Du kanske vill gå ut för dagen ombord på ett äkta trägolv thailändsk fiskebåt. Det finns ingen toalett, ingen sovplats, och absolut ingen lyx, det här äventyret är bara för dem som vågar. Det skulle vara en upplevelse du aldrig glömmer.

 

Thailand är känt för sina golfbanor och dessa orter har några av de bästa i området. Designade av några av världens bästa golfare, de erbjuder en utmaning även för proffs. Längs dess fem kilometer lång strand, Hua Hin erbjuder den högsta tätheten av golfbanor i världsklass som helst i Thailand, och det är praktiskt taget oupptäckta som internationell Golf destination. Grön-avgifter och andra kostnader för närvarande bland de lägsta i världen, medan kursen underhåll och service är fantastiskt.

Hamnen: 
Cha-Am Harbor

Ett livligt ställe med många fiskebåtar som kommer och går. I slutet av hamnen finns en mycket långa strandpromenaden som går ut i havet.
Kommer från house (från norr) finns en liten träbron där fotgängare, cyklar och motorcyklar kan passera.
Det finns ett antal restauranger där du kan välja fisk och skaldjur från avrinningsområden för din maträtt.
Det är ett mycket bra beläget restaurang i bortre änden nära strandpromenaden som går ut i havet

Cha-Am havn

Restauranger
Förutom restaurangerna i närheten av huset (Affärsinnehavaren, Eurasien, Hotel de la Paix och Mame-) Här är några förslag:

Bar- och nattliv.

Restaurang Krua Klang Kluen

Gå på småvägar längs stranden mot Cha Am du kommer till denna restaurang app 800 meter efter Mame-restaurang. Det är på själva stranden. Många bra och billiga rätter, speciellt fisk och skaldjur. Observera att vissa livsmedel är mycket varm. (För att undvika detta säga "Nik Noi" vid beställning).

Poom skaldjur

Poom Seafood
 

På strandpromenaden app 600 meter norr om Narathip väg. Uteservering med en hel del vita plaststolar. En enorm meny och alla rätter är mycket riklig och mycket billigt. Fylld med thailändska folket - ett gott tecken.

Vad att se i Thailand

 

Baan Pantai Café

Baan Pantai Café cha-am

Restaurang/cafon strandpromenaden utanför stora hotellet. App 300 meter norr om Narathip väg. Det bästa kaffet i stan kan avnjutas här; OK mat lite dyra. Fina glass.
http://www.bannpantai.com/main.html

Mamma's Bistro.
Ett mycket trevligt och billigt är mammas Bistro, som ligger precis innan du kommer till Narathip väg från huset - förutom cykel-återförsäljare och hela familjen Mart. Härlig mat, bra service och låga priser. Yu kan kontrollera Tripsadvisor: http://www.tripadvisor.dk/Restaurant_Review-g297919-d2333703-Reviews-Mum_s_Bistro-Cha_am_Phetchaburi_Province.html


A-Roy restaurang

A-Roy Restaurant cha-am

Mycket populärt bland utlänningar eftersom menyn erbjuder både thailändska och västerländska rätter. Fin mat, OK service och rimliga priser. Det ligger på en parallellgata till Promenade. Från Narathip väg strax innan du når strandpromenaden sista vägen till höger - sedan app 100. En bit är den väg som går ner till strandpromenaden Soi 2 syd, som är red light district i Cha Am. A-Roy är på Tripadvisor.
http://www.tripadvisor.dk/Restaurant_Review-g297919-d2009675-Reviews-Restaurant_Aroy-Cha_am_Phetchaburi_Province.html


Pus Baeo
Denna lilla restaurang bör nämnas. Det ligger precis intill floden när du kommer från house kommer att Cha Am, passera en iron bridge och restaurang ligger på höger sida. Här kan du njuta av en stor skål - en kombination av grill och fondue. Du kan beställa olika typer (räkor, kyckling, fläskkött) och du kommer att få en skål där du koka grönsakerna i vatten och stek kött av räkor på skålens sida. Stor och mycket billigt. Välj de tabeller vid flodstranden - de har byggt i kol grillar.

Okej supermarked

Okay supermarked cha am
Stor stormarknad för utlänningar. Ligger på vägen Narathip på din högra sida ca 100 meter efter att du har kommit från sjukhuset. Här kan du köpa europeiska stuff: vin, råg bröd, korv, konserverade livsmedel och godis. Man säljer även begagnade böcker i en mängd olika språk. Det är på Facebook:
Https://www.facebook.com/pages/OKay-Supermarket/143738299067346?ref=ts&fref=ts


Turer

Bangkao

Bangkao cha am
Kommer till huvudvägen från hus sväng höger (motsatt Cha Am), efter ca 4 km når du temple på Bangkao. Trevligt ställe att besöka och munkar kan visa dig runt. Från den stora vägen en liten väg går till sjöss - till den lilla fiskebyn Bang Kao - definitivt värt ett besök.

Puek Tien Beach

Puek Tien Beach cha-am

Puek Tien Beach ligger app. 15 km norr om hus, norrut på huvudvägen (motsatt riktning av Cha Am). Håll ett öga på huvudvägen för att underteckna Puek Tien Beach och sväng höger till havet. Här kan du se några mycket stora skulpturer placerade i havet, mad efter sagor av berömda thailändska poet. Det finns flera restauranger och en mycket trevlig caf
Mer info:
http://www.around-chaam.com/puek-tian.html

Premium Outlet

Premium Outlet cha amchaam Premium Outlet
På motorvägen som går runt Cha Am (Bangkok-Hua Hin väg) finns en insamling av 25 utlopp butiker, så kallade Premium Outlet. Från huset app 10 KM. Gå till huvudvägen från affärsinnehavaren, men passerar huvudgatan går rakt på inland. Gå på ett par km, passera Forest Park (ovan) och när vägen delar på ett stort träd gå höger/rakt på. Du slutet på motorvägen; du kommer att behöva gå kvar för en liten stund sedan gör en U-sväng (mot Bangkok). Bidraget är ca 1 km på vänster sida.
Http://www.thaihoteldeals.com/guide/Premium-Outlet-Cha-am_USD_P.htmlKhao Nang Phanturat Forest Park
 Du kan klättra på dessa berg. Du gå samma väg som går till Premium Outlet, men ta en kvar när det som ett tecken på Forest Park. Följ skyltar och du är vid foten av berget/berg. Det finns olika vägar att gå - från 2 km 3,5 km. Det finns info center och en bra restaurang vid foten. Apor och stor karaktär.


National Park: Kaeng Krachan

National Park: Kaeng Krachan

Den största nationalparken i Thailand är app 50 km från huset. Du kan göra ett arrangemang med Ud för att göra en turné. Största fördelen är att gå på en båt i sjön, besöker Monkey Island.
Http://www.dnp.go.th/parkreserve/asp/style1/default.asp?npid=113&lg=2

Phuket
Det faktum att två James Bond-filmerna har tagits i del nära Phuket talar för Thailands exotiska södra ö-paradis stengator, med graciösa palms och lika graciös folk med deras avväpnande öppenhet och genuin gästfrihet. Befolkningen siffror mer än 100.000, många kinesiska, malaysiska och indiska ursprung - för att inte nämna "Sea zigenare", ett besynnerligt tystlåtna människor som talar sitt eget språk och sin egen unika sätt.

Hideaway ön kan det vara, men Phuket (uttalas Poo-Ket) är svåra att nå. En broväg länkar den väg med fastlandet, vilket ger enkel åtkomst till bilister och busspassagerare från Bangkok, 15 timmar bort. Genom luften, restid till strax över en timme.
Det solkyssta, gnistrande sand plus en klarblå himmel och lika tydligt smaragdgröna havet och grönskande miljöerna gör Phuket en perfekt ö retreat. Den relativt nya tillströmningen av turister något förbryllade öbor, som såg Phuket hummer slår nästan över natten i en eftertraktad delikatess. Hummer verkligen inte har en underlig smak, liksom många aspekter på ön.

Oavsett om du kommer för sun, simning och snorkling eller helt enkelt att fly från tempot i vardagen - du hittar ett prydligt hörn någonstans. Trots den kraftiga expansionen av öns turistindustri, Phuket fortfarande lever upp till sitt namn som en pärla i södra Thailand. F.d. öns huvudstad, Thalang ligger norr om Phuket Town. Inget mer än en by idag, Thalang blev belägrad, därefter destrueras genom burmesiska trupper 1809. Tjugofyra år tidigare, två siamesiska systrar blev folk hjältinnor efter de framgångsrikt försvarat staden mot en månad lång belägring av den burmesiska. Hjältinnan är monumentet visar två kvinnor, Barfota och nästan identiska, svärd fortfarande.
 

I Phuket Town, Thalang väg innehåller några två-vånings hus i kinesisk stil, som återspeglar europeiska influenser från 1500-talet. En av de vackraste utsikt över staden, oavsett om du vill se sanden glittrande i solen eller lampor tindrar på natten är från Phuket Hill. En lika färgstark utsiktspunkt för något av asiens dramatiska solnedgångarna är Laem Prom hylsanp, en vändteg 19 km (12 km) söder om Phuket Town. Sträcker sig upp till himlen är en fotograf's delight-en ensam palm tree silhouetted mot den majestätiska nyanser i solnedgången. Den pittoreska Ton Sai vattenfall ligger i cool tropisk grönska i nationalparken, något av en lättnad för ögonen efter Phuket lysande sands. Strax bortom it-norr om staden vid Wat Phra Tong-kan du se delvis utgrävd golden Buddha som har trotsat alla försök att slita loss den från marken. Statyn är hälften begravd, skyddad av en skärm.

Phukets mest berömda klostret, Wat Chalong-väster har ett monument över två respekterade munkar, Luang Pho Chaem och Luang Pho Chuang. Tidigare var känd för sin förmåga att ställa brutna ben.
Det bästa av det vita, sluttande stränder finns på öns västkust. Mai Khao, norr om flygplatsen har en dubbel attraktion är det längsta sträcka av sand, och det är den plats där havssköldpaddor komma att lägga sina ägg. Nai Yang, längre söderut, och erbjuder en vacker utsikt både över och under havsytan - kan du myser i solen med tallar, eller snorkla bland färgglada havanemones bara offshore.
Patong Bay, direkt väster om Phuket Town, är öns mest utvecklade beach. En bra väg leder dig till dussintals hotell, diskotek, restauranger, gallerior och stormarknader inte förvånansvärt mer animerad än de andra stränderna. Nai Harn, phukets sydligaste strand, har en lagun och en oändlig horisont som sveper ut till Indonesien, cirka 300 km (186 km). 

En populär utflykt går till Phang Nga, en vik fylld och omgivet av weird kalksten klippformationer, svamp formar, grottor och tunnlar som huggits ut vid havet. Sett på vägen, Koh Tapu (spik ö) stiger 200 m (660 ft) rakt ut i vattnet. Stalaktiter är nästan lika kusliga en syn som grottmålningar på den vertikala kanten på en ö som heter Khao Khian (skriftlig berg) - en plötslig påminnelse av mer primitiva tider, även om det exakta ursprunget till målningar är inte klart. Området är en gång tros ha varit under vatten, innan havet avtagit, avslöja vanskapt former. En gigantisk tower of rock är signalen att du närmar sig Koh Panyi, en by med muslimska fiskare, byggd på pålar. Trä gångbanor tillåter dig att titta in på skolan, butiker och den lilla byns räkindustrin. Prova räkor pasta som har gjort ett namn för ön.

En annan resa tar dig till det vackra Phi Phi-öarna, sydost om Phuket. Det är högt upp på klipporna, kolonier av havet slukar oförtrutet bygga boet efter nest ur sina egna stelnade saliv, och öborna riskerar sina liv för att samla in dem. Ja, dessa är de värdefulla ingrediens av bird's nest soppa, toppen prissatta objekt på många en kinesisk restaurang meny.

Krabi
På fastlandet, inte långt från Phuket, ännu mer fantastiska stränder har blivit ett av thailands nyaste semesterorter. Landskapet är spektakulärt med kalkstensklippor som inramar den palmkantade stränder. Krabi är en livlig liten hamn men hotellen är lugna retreats, ett av dem kan endast nås med båt. Havet har eroderat kalksten i udda formade klippor och öar, och regnvatten har snidade många grottor i området. I Tiger Cave klostret, dessa har utvidgats till ett tempel med meditation celler uthugget ur bergssidan.
 

Koh Samui
Den näst största ön i Gulf of Thailand dominerar ett idylliskt 80-ön i skärgården. Alluring expansesna av mjuka, vita- sandstränder lockar och inlandet, så långt ögat kan se, behagfulla kokospalmer sway gillar gröna parasoller. Turism och kokosnötter hålla ekonomin tickar över, förutom mat och dryck, palms ge kalufs för takläggning, fiber för rep eller matting och olja för ljus, tvål och livsmedel. När öborna inte skörda kokosnötter, de är upptagna med att odla ris i risfält, ut till havs fiske eller mer troligt idag-catering till besökarna

Koh Samui var "upptäcktes" sent på grund av sin relativa avlägsenhet, 560 km (350 miles) söder om Bangkok, men när de byggde öns flygplats, gardinen rose på main line turism.


Färjehamnen i Nathon på västkusten är den enda verkliga stad. Det är platsen för resebyråer, växlingskontor, postkontoret, dykcentren, motorcykeluthyrning, billig shopping och ett stort utbud av barer och restauranger. Men de flesta av stränderna är på motsatta sidan av ön, längs en 50 km (30 km) ringvägen. 

Nära flygplatsen, den lilla ön Koh fläkt nås genom en kort causeway. På en hillock här kan du knappast missa det sitter på Big Buddha, en modern staty 12m (40 ft) lång. På östkusten, Chaweng är den mest utvecklade (och dyra) område, med lyxiga hotell och diskotek, shopping och vattensporter. På Lamai, med secondbiggest stranden 5 km (3 km) lång-byns kulturella Hall visar forntida buddhistiska skrifterna, traditionella jordbruksredskap och skatter som förs till ön med 1800-talet kinesiska handlare.

Endast 14 km (9 miles) norr om Koh Samui, ön Koh Phangan har några perfekta stränder och svalkande vattenfall. De viktigaste hamn Thong Sala, men många utflyktsbåtarna gå till byn Hat Rin, på sydöstra kusten, känd för sina ohämmade och festlig stämning.


Norra Thailand
Upp nära spännande gränser i Laos och Burma, Norra Thailand upprätthåller en charmig inscrutability. De människor som talar olika dialekter från resten av Thailand, eller sina egna tribal språk. Ler till medhjälp till kommunikation.

Norr ser också olika, med bördiga slätter och berg land även svalkande vattenfall. På grund av den nordöstra monsun, regionen kyler mellan november och februari. Bär en tröja är en fröjd för resande från tryckande Bangkok. Det grönskande landskapet producerar allt från ris till exotiska frukter och blommor från orkidéer till vallmon.

Städerna i norra Thailand är drivkrafter för färder i landet med montagnarderna, och med bra vägar och en sofistikerad turisminfrastrukturen norr blomstrar. Bortsett från alla sevärdheter, ett stort "plus" är den stolta människor. De är inte bara vackra och vänliga, de har en talang för konst och hantverk, shoppare förvildas i verkstäderna och vimlade marknader.

Chiang Mai
Metropolen norr grundades i slutet av 1200-talet av kung Mengrai stora. Hotell, shopping och nattliv ligger längs floden Ping, men kärnan i Chiang Mai är den ursprungliga väggar och-torget som omger den gamla staden. Mengrai menas företag: de säger rusade han bygga stadsmuren genom att tilldela 90 000 män att arbeta dygnet runt. Delar av den ursprungliga muren finns fortfarande kvar, och så är det ett kloster kungen själv.

Wat Chiang man intar en lugn enklav i nordöstra delen av gamla stan, på väg Rachpakinai. Mengrai, en hängiven Theravada Buddhist, finnas sagt till har bosatt sig i klostret medan staden byggdes runt honom. Två värdefulla religiösa bilder och den lilla kristallen Buddha och marmor Buddha-skyddas av barer och glas. Mycket forntida än själva klostret, bilderna utförs genom gatorna under april Songkran helvild festival, markera det buddhistiska nyåret. Regn- och beslutsrätt tillskrivs Crystal Buddha, från 600-talet - precis vad lantbrukarna vill tro i slutet av torrperioden. Avrundning av historiska sevärdheter: en chedi tros vara en 1400-tals kopia av originalet, omgiven av utsmyckade elefanter.
Wat Chedi Luang, Phra Pokklao väg, har scenen av två kända katastrofer i sin sex-talshistoria. Det är där King Mengrai finnas sagt till har testat med en skruv för blixtnedslag. Och på 1500-talet, gigantiska chedi blev halshuggen av en jordbävning, men det är fortfarande en formidabel monument. .

Hundratals tempel i Chiang Mai och närhet, den största är Wat Phra Singh, på väg med samma namn i västra delen av den gamla staden. Enligt legenden ort valdes (1345) eftersom det är där den vagn som transporterar en värdefull bild av Buddha bröt samman. Vissa av byggnaderna här kännetecknas av elaborate träsnide-fortfarande är en specialitet av lokala hantverkare.
Utöver den muromgärdade staden, nära motorvägen, ett tempel sevärd är Wat Ched Yod, med några fantastiska stuckaturer tolkningar av gudar. Templet har byggts i mitten av 1400-talet som platsen för den internationella buddhistiska konklav. The chedi är unikt i norra Thailand - en sammanslagning av sju små tinnar.

Ett tempel, Wat Phrathat Doi Suthep, 25 minuters bussresa från Chiang Mai-uppförsbacke på en brant zigzag väg. När du väl är där, en trappa av ca 300 steg monteras från parkeringen, myllra med guider, Gårdfarihandlare och tiggare, till wat själv. För pilgrimer med begränsad energi eller hängivenhet, det finns alternativ till en linbana. Legenden säger att ansträngning av klättra visade sig alltför mycket för en elefant som heliga reliker berget på 1300-talet. När elefanten gapade den här senast, ansågs en gudomlig och templet byggdes på platsen. Dyrgriparna är inrymt i en guldpläterad chedi inramad av royal gylta parasoll.

Några kilometer förbi klostret är Phu Ping Palace, en kulle hem av den thailändska kungafamiljen. När kungen och drottningen inte uppehållstillstånd som är mest mycket av tiden, trädgården är öppen för allmänheten under helgerna och på helgdagar. Trädgården är härlig och visa verkligt inspirerande.
Utöver slottet, byn Doi Härnösand är närmast möjliga plats till Chiang Mai där du kan se livet på en kulle stam. På grund av sin lättillgänglighet, hamlet har förlorat sin oskuld, men invånarna är medlemmar av Hmong (eller Meo) stam-i huvudsak lever som de alltid har gjort. Det finns ett stort undantag, men de förstår pengar ekonomin i världen utanför; byborna säljer souvenirer och även ladda sina bilder. Doi Härnösand är förvisso kommersiellt, men om du är alltför knapp för att besöka en mer orörd backe stam by det är värt att se.

Alla som är intresserade av thailändska hantverk vill göra avstickare till San Kamphaeng, 13km (8 km) öster om Chiang Mai. Vägen är kantad med verkstäder, fabriker och affärer som specialiserat sig på siden, bestick, trä-carving, Lackarbeten och keramik. Priserna är "flexibel"-ämne till kohandel. I närheten Bor Sang där färgglada thailändska paraplyer och parasoller. Du kan titta på dem som hand-producerade, och beställ en till dina egna specifikationer.

På vägen till lamphun, söder om Chiang Mai, den gamla vägen, skuggad av jätteaste träd, skär genom rika jordbruksmark. Ett utmärkt gröda här är longan-lamyat i thai-en lychee-gillar frukt som prisas i hela Asien. Varje år i augusti finns en longan festival i lamphun (ska uttalas som ett).
Staden grundades i ad 660 av drottning Chama Devi, härskare över Mon kungariket. Kung Mengrai fångade den i 1281, ett förödande slag för Mons. För en del av bakgrunden, besöka moderna museet i centrum. Tvärs över gatan, Wat Phra Haripunjaya som påstår sig ha den största gong i världen. Den centrala chedi sägs vara mer än tusen år gamla. 

Strax utanför staden, Wat Chama Devi (även känt som Wat Kukut) grundades av drottning Chama Devi själv. Fortfarande står är en prototyp av en fem-tiered chedi med 60 Buddha-bilder i nischer runt sidorna. Denna pyramidala shrine är sista viloplats Mon drottning.
Elefanter som traktorer i skogen, dragande teak loggar ned till floder och laster (och människor) genom svår terräng. Nu är de i huvudsak visa företag: vid Mae Taem elephant camp 64 km (40 miles) norr om Chiang Mai kan du se dem som demonstrerar sina färdigheter och kanske ta en åktur.

Chiang Rai
Raster av breda, raka gatorna i Chiang Rai ser ut som någonting ur den amerikanska mellanvästern. I faktum en välmenande amerikansk missionär som den moderna staden. Men det var den store konungen Mengrai som grundade Chiang Rai på 1200-talet.

Thailands nordligaste provinshuvudstad har sin kvot av tempel, men ingen av överväldigande betydelse. Wat Phra Kaeo är där Emerald Buddha, nu i templet med samma namn i Bangkok, upptäcktes en replica nu står på sin plats. Annars sak att se är den stora kommunala marknaden i centrum, med fisk, livsmedel och lokal färg. Chiang Rai är främst intressant som bas för utflykter till den Gyllene Triangeln och hill-stammen byar. Efter en hård dags vandring är det en lättnad att veta att staden erbjuder ett urval av bekväma, även lyxiga hotell och pålitliga restauranger.

Golden Triangle
Thailand, Laos och Burma möts vid sammanflödet av Mekong och Ruak floder, ett område som kallas den gyllene triangeln. Det finns inga gränsövergångar här, inga internationella färjor och broar, men narkotikasmugglare verkar inte ha varit störd av detta handikapp. Staden Sop Ruak tillkännager sig som apex i den gyllene triangeln, souvenirbutik gårdfarihandlare och hotell och guesthouses väntar publiken. Den thailändska regeringen har agerat för att slå ner på läkemedlet, så de flesta opiumodling, förädling och handel ligger tvärs över vägen i Laos och Burma. Området är fortfarande en ledande bidragsgivare till världens försörjning av heroin, men de ondskefulla verksamhet av knarkkungar ske ur sikte.

Mae Hong Sorn
En motig men breathtakingly beautiful 8 timmars bilresa, eller 30 minuters flygning från Chiang Mai, den lilla staden Mae Hong Sorn (eller Son) kläms mellan bergen och gränsen mot Myanmar. Pittoreska burmesiska-stil pagoder och stupor återspeglas i Jongkhum Lake, och folk från bergsfolk kommer att köpa och sälja i morgon marknader. Det allra konstigaste är Padang, "lång hals" kvinnor som sträcker sina halsar med ökande antal ringar i imitation, sägs det, att den kvinnliga dragon från vilka de härstammar.

Vad att se i Thailand

<

Copyrights - 2023 - Chaam.org

Cha-Am Property