Verdensrekord i ferskvannsfisk

Villa in  chaam

Cha-Am Thailand

Verdensrekord i ferskvannsfisk

Whopper Fish
323 kg ferskvann rekord

MSNBC Updated: 4:01 p.m. ET July 1, 2005

giganten steinbit       Mekong river
Dette Mekong giganten steinbit ble veid på 646 pounds av forskere arbeider med
 et prosjekt for å identifisere,
studere og bevare stor ferskvannsfisk i verden.
Stort foto  1800 x 1200

 

 

Thai fiskere fanget en steinbit like stor som en grizzlybjørn, satt det en verdensrekord for den største ferskvannsfisk som noensinne er funnet, ifølge forskere som studerte 646-kilos Mekong giganten steinbit som en del av et prosjekt for å beskytte stor ferskvannsfisk.
 


"Det er utrolig å tenke på at giganter som dette fortsatt svømme i noen av verdens elver," prosjektleder Zeb Hogan prosjektleder sa i en uttalelse. "Vi har nå bekreftet at dette steinbit er den nåværende rekordholderen, en utrolig finne."

Andre påstander har blitt gjort for å finne større størrelse, men den internasjonale Game Fishing Association sier den største stør på posten er 468 pounds. Denne fisken har også holdt rekord for den største ferskvannsfisk fanget.

 

 

"Jeg er glad for at vi har satt en ny rekord, men vi trenger å sette dette funn i sammenheng: Disse gigantiske fisken jevnt dårlig studert og noen er truet," lagt Hogan, en fyr med World Wildlife Fund, som er samarbeid med National Geographic Society. "Noen, som Mekong giganten steinbit, ansikt utryddelse.

"Største fisken forsvinner"
Hogan sier hans studie av gigantiske ferskvannsfisk "viser en klar og global mønster: de største fiskeartene forsvinner.

"Utfordringen er klart," la han til, "vi må finne måter å beskytte disse artene og deres leveområder. Ved å handle nå, kan vi spare dyr som Mekong giganten steinbit fra utryddelse.
Hogan's projekt omfatter to dusin andre arter, herunder de gigantiske ferskvand stingray, hunden-spise havkat, den dinosaur-lignende Arapaima, og de kinesiske paddlefish "som alle fortsat kandidere til titlen af verdens største fisk,"

Seksjonen omfatter kaviar-produserende stør, Goliat Amazon steinbit, gigantiske lungfish, razor-toothed Gardar, massiv torsk, og mongolsk laks.

 

Overlevde ikke fange.
Mekong giganten steinbit ble fanget og spist i en avsidesliggende landsby i Thailand langs Mekong-elven, hjem til flere arter av gigantiske fisk enn noen annen elv i verden, sier forskerne.

Lokale miljøvernere og offentlige tjenestemenn hadde forhandlet for å frigjøre fisken slik at den kunne fortsette sin gytevandring i lengst nord i Thailand, nær grensen til Thailand, Laos, Myanmar og Kina, men den voksne steinbit døde før. Forskerne sier at Mekong giganten steinbit avtar som en art på grunn av habitat ødeleggelse og oppstrøms dammer. Mekong-elven Basin er hjem til flere arter av massiv fisk enn noen elva på jorda, lagt de, og Mekong fisk er den viktigste kilden til protein for de 73 millioner mennesker som bor langs elven.

Verdensrekord i ferskvannsfisk