Phetchaburi Thailand på norsk

Phetchaburi Thailand på norsk

 

General Information

                    Phetchaburi, en viktig kongelig fort i Ayutthaya perioden, er nå et viktig stoppested for sightseeing før du fortsetter sør med bil eller tog til andre badesteder i Sør-Thailand. Provinsen er vel verdt et besøk for sin vakre historiske park, gamle templer, fantastiske strender og grotter, samt et bredt utvalg av lokal mat. Phetchaburi dekker et område på 6225 kvadratkilometer, som er preget av tett jungel og fjellkjeder som ligger i vest, som en grense mellom Thailand og Myanmar, og 80 km. lange kystlinje på Gulf of Thailand i øst. Phetchaburi er delt inn i 8 distrikter (Amphoes): Muang Phetchaburi, Ban Laem, Ban Lat, Cha-am, Kaeng Krachan, Khao Yoi, Nong Ya Plong og Tha Yang.

 

Avstand fra Phetchaburi til andre bydeler :

Tha Yang

18 kilometres

Nong Ya Plong

34 kilometres

Cha-am

40 kilometres

Kaeng Krachan

57 kilometres

Ban Laem

12 kilometres

Hua Hin

66 kilometres

Ban Lat

8 kilometres

Ratchaburi

54 kilometres

Khao Yoi

23 kilometres

Attraksjoner

What to See and do

Hat Cha-am
        
 Hat Cha-am Denne vakre stranden byen Hua Hin i Phrachuap Khiri Khan, er 40 km. sør for byen eller 30 km. nord for Hua Hin, var Cha-am opprinnelig en liten fiskerlandsby. Etter slottet ble bygget i nærheten av Hua Hin i styret til kong Rama VI ble landet overtatt av den kongelige familie og elite. I dag, Cha-Am veldig populært blant Thais som elsker suveren sjømat og komfortabelt hotell eller ferie.
 

          Hup Kraphong Ta til høyre ved Km.201-202, 4 km. før ankomst til Cha-am og fortsette for en annen 8 km. Dette området var opprinnelig tørr og ufruktbar. I 1962 kong Rama IX en idé å hjelpe lokale bønder og etablerte Hup Kraphong bygdeutvikling prosjekt med støtte fra Israel. Det var studier av ulike afgrøderi tråd med markedets krav.

 

Marukhathaiyawan PalaceMarukhathaiyawan Palace Denne sommeren palass, kalt "palass av kjærlighet og håp" ligger mellom Cha-Am og Hua Hin. Det ble bygget under den kongelige kommando av kong Rama VI i år 1923, med materialer fra revet Hat Chao Samran Palace. Det er en to-etasjes trehus paviljong med en rekke haller knytte hverandre, og en lang korridor som fører til sjøen. Slottet er åpent hver dag, mandag-fredag ​​8 am-4 pm; lør, søn og offentlige holdays 8 am-5 pm Entre er 90 baht per person
 

Laos Sang eller Thai Sang Dam Tribal Villages: Disse er tilgjengelige i mange landlig område i Amphoe Khao Yoi, spesielt i Ban Nong Prong og Ban Thap Khang. Deres forfedre emigrerte fra Laos. Deres skikker og tradisjoner er tidvis praktiseres. I april arrangerer de sine egne sosiale arrangementer med underholdning og folk spille.

         Tham Khao YoiTham Khao Yoi Denne grotten ligger bak jernbanestasjonen i Amphoe Khao Yoi, 22 km. før ankomst i Phetchaburi byen. Det huser flere Buddha bilder og var stedet der kong Mongkut praktisert meditasjon.

Wat Khao Takhrao Kjør 12 km. fra Phetchaburi til Amphoe Ban Laem og fortsette i ytterligere 6 km. Dette tempelet huser en sittende Buddha kalt "Luang Pho Khao Takhrao". Bildet ble funnet ved munningen av Mae Klong elven i Samut Songkhram av landsbyboerne fra Ban Laem, som utvandret fra Ban Laem til Samut Songkhram i Ayutthaya saken.

          
Kaeng Krachan Dam
Denne dammen ligger 53 km. sørvest for byen langs Phetchaburi-Tha Yang Kaeng Krachan rute. Bygget stod ferdig i 1966. Det er 58 meter høy og 760 meter lang, med utsikt over vakre landskapet og sjøen og øyene. øyene.

 Kaeng Krachan National Park Dette er den største nasjonalparken i Thailand okkuperte et område på 2915 kvadratkilometer og er fortsatt i stor grad uutforsket. Nasjonalparken kontor ligger 3 km. ut Kaeng Krachan Dam. Det ble erklært en nasjonal park på juni 12,1981, med klart definerte områder i et reservoar og året grønn jungel i Tanaosri Ranges, som er opphavet til mange elver. Området er også rikt på flora og fauna, og har en 18-nivå fossen heter Namtok Tho Thip. 54 km. fra parken kontoret på Sai Wang Won-Namtok Tho Thip rute, er det et utsiktspunkt som tilbyr en fantastisk utsikt over Tåkefjellet i morgen og egnet for sefugle og sommerfugler. Rafting langs Phetchaburi elva tar ca 6 timer, passerer stryk og flere mindre elver.

By attraksjoner   

 Wat Mahathat Worawihan Denne gamle tempelet ligger på Phetchaburi River i sentrum av byen. Det er en fem-toppet pagoda er produsert i samsvar med Mahayana konseptet inneholder Buddha relikvier. Dens stukk design dekorert Vihara og Ubosot reflektere utmerket ferdighet av lokale håndverkere

 Phra Nakhon Khiri Historical ParkPhra Nakhon Khiri Historical Park Dette dekker et kupert område med et gammelt palass og historiske templer rundt i byen. Denne sommeren palasset ble bygget av kong Rama IV i 1860. Det ble kåret til "Phra Nakhon Khiri Palace", men folk vanligvis kaller det "Khao Wang". Den består av kongelige haller, templer og grupper av bygninger, bygget hovedsakelig i harmonisk Thai, Western nyklassisistisk og kinesiske arkitektoniske stiler. Phra Nakhon Khiri Museum på den vestlige bakketopp viser noen kongelige brukerutstyr av kong Rama IV og kong Rama V, dekorative skulpturer og keramikk fra Kina, Japan og Europa. Å nå bakketopp, kan du enten gå eller ta en taubane.
 
       

 

 

Tham Khao Luang Ligger 5 km. nord for Khao Wang, huser denne grotten en Buddha bilde gitt av den kongelige kommando av kong Rama V som en dedikasjon til kong Rama III og kong Rama IV

Ved foten av Khao Luang Hill, er det et stort kloster kalt "Wat Tham Klaep" eller Wat Bun-Thawi som har en veldig stor hall og et kapell med vakkert utskårne dørpanelene

Phra Ram Ratchaniwet
 Phra Ram Ratchaniwet Dette palasset av europeisk arkitektonisk stil ble opprinnelig kalt "Wang Ban Pun". Det ligger i den sørlige delen av byen. Kong Rama V bestilte den bygget som en regntiden palass i 1916. Den ble brukt til å velkommen og imøtekomme staten besøkende under regimet til kong Rama VI.

 Hat Chao Samran Denne historiske stranden er 15 km. sørøst for byen. Legenden sier at kong Naresuan den store og kong Eka Thotsarot gjort flere kongelige besøk her og verdsatt sin skjønnhet. Landsbyboerne vil holde navnet "Hat Chao Samran", som betyr "Beach Royal Leisure". Kong Rama IV bestilte en seaside palass bygget på denne stranden i 1918 og kalte det "Hat Chao Samran Palace".

Puek-Tian Beach

Puek-Tian beach
Puek-Tian ( sometimes spelled Puk Tian or Puk Tien) is a small beach .......

 

Wikipedia ekstern link

Phetchaburi Thailand på norsk