Om Cha Am

I format

Villa in  chaam

Cha-Am Thailand

 

Cha-Am været akkurat nå

 

Cha-Am været akkurat nå


Generell

Cha-am er en by i provinsen Phetchaburi i sentrale Thailand. Befolkningen er ca 59.000 i 2012.
Cha Am ligger ca 28 km nord for Hua Hin og rundt. 185 km sør for Bangkok, og i stedet er det i hovedsak kjent for sine lange hvite sandstrender.
Stedet ble oppdaget etter Hua Hin store "boom" da de rike thailandene begynte å lete etter et ferieparadis langs stranden
Movie

Cha-Am Beach Thailand

CHA-AM Beach

Cha-Am Beach Trip Advisor


Cha Am er roligere og betydelig mindre enn Hua Hin, et flott sted å slappe av, og ikke så turist karakterisert. Derimot er stedet ikke bare som en "integrert" som Hua Hin, men det strekker seg over flere kilometer langs stranden. Som turist lærer du raskt å skille "seg Cha Am" og "Cha Am Beach, som strekker seg langt ut fra sentrum.
Cha Am selv har en veldig lokal karakter. Langs stranden er det mange leverandører, sykkelforhandlere og tilbyr leie bananbåter, vannski, jetski, etc. Balansert mot thailandske og utenlandske turister. I helger og helligdager er her deltakere i Bangkok.

Sol og strand
Stranden i Cha Am er mange kilometer lang, strekker seg nordover og ca 20 kilometer sør, nesten halvveis til Hua Hin og har fin hvit sand. Noen få kilometer utenfor sentrum, hvor de fleste store hoteller er for eksempel Regent Cha Am (7 km), Golden Sands og Springfield Beach Resort. Dette er ikke helt så mange mennesker.
Alle de store hotellene har solsenger og parasoller for gjestene å bruke. Her er også en rekke strandleverandører som tilbyr kalde drikker, massasje, frisk frukt og mye mer. Hvis du er litt mer sulten, så, foruten hoteller og restauranter, deles også strandporsjoner, noe som gjør god og billig thailandsk mat.
Vær oppmerksom på at dette er en stor forskjell mellom en tidevann. Du kan også være sterke understrømmer, spesielt i dårlig vær. Bath aldri alene eller om natten. Følg badeflagg - rødt flagg betyr at bading er forbudt.
Av og til kan man støte på vann og brannmenn her, spesielt i regntiden. Hvis du skulle bli forbrent, så har apoteket en god salve som tar gener.
Solen er veldig sterk her - husk solkrem med høy faktor.

huahin4swiss

Stranden i Cha Am Center
Beach, som holdes i Cha-Am, er veldig populær blant thailandene selv. Det bringer sammen familier og fritidsgjester til å slappe av i skyggen av store furutrær eller ha det gøy med ulike vannsport: bananbåt, jet, dekk og mer. Liggestoler kan leies til en billig pris, og det pleide å være veldig mange mennesker.
Vann har en behagelig temperatur året rundt, men det kan være litt gjørmete å se på, fordi undervann strømmer sand fra bunnen av. Men selv om du ikke finner det samme krystallklare vannet i Sør-Thailand, er det flott å svømme inn

Thai visumPortal

Forsteder
I Cha Am er det viktig å skille mellom Cha Am og Cha Am Beach.
Byen Cha Am er svært liten, her er det hovedsakelig samlet langs strandveien, restaurantene, vannaktiviteter og en rekke suvenirbutikker, og ca 1 km videre innlandsproduktmarked og et kommunalt kontor, posthus og politistasjon. Atmosfæren er fin "lokal", med en blanding av thailand og utlendinger.
Cha Am Beach kontrast strekker seg fra Cha Ams sentrum og halvveis til Hua Hin. Dette er hvor de fleste litt finere og flere hoteller ligger - det vil si noen avstand fra sentrum av Cha Am (5 til 20 kilometer).
Petchakasem Road gir hovedveien som går rett gjennom Cha Am byen og lenger sør til Hua Hin og nordover til Bangkok. Her ligger de større butikkene med dagligvarer, samt flere banker og bussholdeplasser til Hua Hin og Bangkok.

thailands skjulte perle CHAAM       Chaam strand

Fra et norsk magasin

Mat og drikke
Det thailandske kjøkkenet er basert på ferske ingredienser med ris og nudler som base. De fleste menyer fungerer utrolig lenge, ved første øyekast, men du oppdager snart at det kommer til variasjoner på de samme temaene.
Lynstegte domstoler, eller hva vi i Danmark ville kalle wok, ofte servert med eller uten ris eller nudler, separat eller som en del av loven. Pad Thai er et av sine mange navn, og bare pad thai består av nudler, tofu, egg, grønnsaker og mer serveres med hakkede peanøtter. Stekt ris er tilgjengelig i utallige variasjoner: med reker, kylling, vegetarisk eller med biff. Retten serveres overalt og er en av de tryggeste rettene, du kan velge om du er redd for å få dårlig fordøyelse fordi den alltid serveres nystekte og fra pannen.
En annen klassiker er ris og karri, en slags Thai fastmat, fordi du får en tallerken med ris og deretter heller på karriretter fra forskjellige boller. Her er det så mange variasjoner som det er kokker. I motsetning til stekt ris eller nudler kan karriretter være ganske velspækkede med chili, så det er ikke alltid en rettighet for nybegynnere.
Salater er det tredje hovedtemaet. Krydret, fargerikt og med mange variasjoner, salater er ekstremt variabel og kan omfatte kylling, reker, blekksprut og mer. En salat med ris er ofte bra som en lett frokostret. En advarsel om at thailandsk kokker enkelt kan finne med friske chillies i salater, så vær litt forsiktig mens du smaker på salaten og bestiller hvit ris, kan det fortynne den sterke smaken.
Supper bør også nevnes når du snakker om thailandsk mat. De kan enten være klare eller tykke, sistnevnte fordi de er basert på kokosmelk, noe som gir dem en god smak. En suppe er en naturlig del av et thailandsk måltid.

Om Cha Am på Norsk

 Se hvordan Cha-Am Thailand på et større kart.

Frukt
Mango, papaya, rambutan, lichie, ananas, banan og mange flere. Du kommer sjelden til å smake dem alle, men det kommer bra etter det, hvis du bestiller en tallerken med frukt på en restaurant. I tillegg kommer man over ulike typer frukt på markeder, butikker og i vandrende leverandører når sesongen.
Hvis du er redd for å få diaré, så spiser bare nyskrællet frukt. Frukt er også et hyggelig bidrag til væskebalanse.Drikkevarer
De to vanligste varianter av øl er Singha og Chang, som begge er tilpasset det thailandske klimaet og derfor er bittere nok til å bli den mest stædige tørsten. Singha er litt søtere enn Chang. Begge er tilgjengelige som 33 cl og 66 cl, den siste koster 60-70 baht på en restaurant. Bortsett fra disse møtes store europeiske ølvarianter. En annen populær drink er kjent som Mekong Whisky. Bland det med cola - da er det ubehagelig.

Stranden i Cha-Am by     Sol og strand i Cha-Am

 

Prisnivå
Det er billig å spise godt i Thailand, og variasjonen er enorm. På de fleste restauranter kan du få et velsmakende måltid for mellom 40-100 baht hvor det blir nok å bli fornøyd med en enkelt domstol. Eller du kan velge den thailandske måten å spise på, at du bestilte TO-tre kurs per person. Domene kommer i små boller, og tar deretter hver person litt av alt. På den måten fikk du smakt veldig annerledes.
Som alltid, når du trenger å finne en god restaurant i utlandet, er noen gode regler: velg et sted hvor det er bra med folk, og om mulig et sted hvor det sitter mange thailander. Den første garanterer at maten ikke har vært for lang, og det siste som det også gir en god kvalitet.

Restauranter, Cha Ams sentrum
Inside Cha Ams sentrum er mange små restauranter og porsjoner å velge mellom. De fleste er plassert langs strandveien, Ruamchit Road og en del av disse er veldig lokale. Det vil si at de har plaststoler, lysstoffrør og ikke styres av det som vesterne tror ville vært fint. Men maten er fortsatt god og billig. På menyen er tradisjonelle thailandske retter, men mange steder kan tilby både thailandske og vestlige retter som hamburgere, pizza, pasta og så videre.

Restaurants, Cha Am  Cha-am Takeout Restaurants

Cha-Am Beach

Cha Am Beach
Hvis du bor sammen med Cha-Am Beach på et av de litt større hotellene utenfor Cha Am, så kan du lett finne et godt sted å spise. Omtrent 7 miles sør for Cha Am har vokst opp et lite sted, kalt Bang Kwai. Her er både store og små restauranter, kafeer og et par barer. Her kan du spise mye bedre enn på hotellområdene.

Rismark et par kilometer vest for Cha-Am
Rismark et par kilometer vest for Cha-Am

Hua Hin
Hvis du vil ha mer valg, ta deretter til Hua Hin, minst en natt. Her er det mange restauranter å velge mellom, og med en taxi er du 20-30 minutter. Det er også flere natteliv og gode muligheter til å handle på natmarkedet.

Natteliv
I Cha Am er det ikke mye natteliv å snakke om. De fleste store hotellene har sine egne barer, men som noen ganger har live-band, karaoke og ulike typer forestillinger og diskoteker. Hvis du vil ha en større kontrakt, ta du til Hua Hin.

Shopping
Det er ikke mye shopping i Cha Am. Innenfor sentrum og rundt de store hotellene finner du en rekke små supermarkeder og suvenirbutikker som selger T-skjorter, badballer, nøkkelringer og mer, samt lokale produkter som tørket frukt, nøtter og skall.
Hvis du vil ha mer shopping, husk onsdag natmarked først (se under markeder) før du kan. gå til Hua Hin. Det er mange små butikker og boder langs gatene som selger suvenirer, klær, sko, elektronikk, mat, frukt og mer. De mest populære er markedene hvor du kan gjøre noen gode funn. Med taxi tar du 20-30 minutter.

 

Markeder
Hver onsdag er markedskveld fra kl. ca 17:00 ligger på jernbanestasjonen, rådhuset, postkontoret og politistasjonen. Tilførselen er stor og prisene er billige som det i utgangspunktet er et marked der lokalbefolkningen kommer, og vi føler at hele Cha Ams befolkningen må passere her hver onsdag kveld. De selger nesten alt som ikke er større enn man kan bære seg bort. Frukt, grønnsaker, klær, elektronikk, DVD-filmer ect

Ting å kjøpe

Klær
I Thailand kan du kjøpe til en brøkdel av prisen hjemme. En T-skjorte i bomull koster mellom 25-200 baht. Barneklær er også billig. Føl kvaliteten før du kjøper.

Filmer
Du kan kjøpe DVD-filmer til virkelig billige penger. Filmer koster rundt 150 baht. men husk hvem som ikke er dansk teksting, i de fleste tilfeller engelsk.

Silke
Silke er billig. Det er to typer: Thai silke, som er litt stivere og tykkere enn Kina silke. I Rashnee Silk Village, som ligger like utenfor Hua Hin, kan du se hvordan Thai silke er produsert. Du kan komme ut med en tuk-tuk eller en taxi.

Chaam mole

 

Skreddere
Det er hundrevis av skreddere i Hua Hin og sannsynligvis rundt 20 i Cha Am. Husk at det tar 3-4 dager for skredderen å sy klær, og du trenger tid til å teste og muligens be ham om å gjøre endringer, som tar en ekstra dag eller to. Deretter går du til skredderen i begynnelsen av ferien.

Bargain
I Thailand må du forhandle. Det kan være overveldende og ukjent, men prøv allikevel. Vil selgeren ha 200 baht for en super deilig T-skjorte, prøv å foreslå 100 og se hva som skjer. Men ikke begynn å prute hvis du ikke er interessert i produktet. På den annen side bør du ikke kjøpe noe hvis du tror det er for dyrt. Og husk å ikke ta det for alvor. Smil og husk at det er et stykke teater som du og selgeren oppfører seg på. Hvis du ikke får det du vil ha det, så smil, si takk og gå bort. Og stol på at du sikkert bør finne noe nytt.
Ikke kjøp på restauranter og på produkter som har en prislapp, dvs. vanligvis produktene som er funnet i den "virkelige" virksomheten.

Utflukter:

Teak Palace
King Rama VIs vakre sommerpalass fra 1922, bygget helt av teak. Slottet ble bygget i 1080 piller, ca 2,5 meter over bakken. Etter kong Rama VI-palasset og dødsfallet gjaldt, men i midten av 1980-tallet begynte folk å renovere det, og i dag er det åpent for publikum.
Teak Palace ligger midt mellom Cha-Am og Hua Hin. Du vil enkelt gjøre det med en taxi fra Cha-Am. Hallen koster ca 20 baht. Politiet kan av og til lukke slottet.

River Kwai
River Kwai og den berømte jernbanebroen (kjent og kjent fra filmen "Bridge on the River Kwai") ligger ca 180 kilometer nord for Hua Hin. Jernbanen ble bygget i løpet av andre verdenskrig av de japanske krigsfangene, og siden den har gått under navnet "Death Railway". Hvis du går med en utflukt til Kwai, så kan du besøke blant annet JEATH Museum, hvor POWene selv snakker om deres tragiske skjebner gjennom tegninger, bilder og malerier. Du kan også gå over broen selv, kjøre et lite stykke tog og besøke krigskirkegården, hvor hundrevis av krigsfanger er begravet.

Phetchaburi

Se mer her
En av Thailands eldste byer, som har vært bebodd i minst 1000 år. Byen har lenge vært et viktig kultur- og handelssentrum, og det var på 1800-tallet en av de thailandske kongelige familiens favorittsteder.
Byen har beholdt mye av sin gamle, originale sjarm med de gamle, vakre trehusene, templene og bygningene. Den største attraksjonen er kong Mongkuts sommerbolig fra 1860-tallet, er høyest oppe på en grønn høyde vest for sentrum. Dette er en del av Phra Nakhon Khiri historiske park og er en fantastisk blanding av europeisk, kinesisk og japansk arkitekturMere om Phetchaburi på engelsk

Kaeng Krachan nasjonalpark
Thailands største nasjonalpark, som dekker nesten halvparten av Phetchaburiprovinsen og inkluderer landets mest uberørte område. Parkens vestlige grense er preget av Tenasserim fjellkjeden og den thailandske grensen til Burma. Her er over 40 store arter av pattedyr, inkludert tiger, leopard, elefant, gibbon og to slags asiatiske bjørner og mer. Parken ble grunnlagt i 1981 og er merkelig nok fortsatt relativt ukjent blant turister. Det er mange turoperatører som tilbyr dagsturer, men du kan også ta dem på egenhånd. Her er noen gode turstier.
Du kommer mest lett til Kaeng Krachan nasjonalpark med taxi. Det bør ikke koste mer enn 1500 baht tur / retur. Drosjesjåfør venter på deg hvis du ordner en tid der han skal kjøre deg hjem.

 

Khao Sam Roi Yot nasjonalpark ("fjellet med 300 topper")
Vakker og svært populær nasjonalpark, som ligger ca 63 kilometer sør for Hua Hin. Parken er ca 100 kvadratkilometer stor og inneholder sjø, sand, sumpområder, fjell og grotter. Best kjent er for sine kalksteinformasjoner som stiger vertikalt fra myrmarkene til en høyde på 650 meter. Du bor der for mange fugler og pattedyr, inkludert den sjeldne languren og den langsomme nattlige lorinen. Langruter, grotter og vakre strender er også tilgjengelige.


Du kan også ta dem alene med taxi fra Cha-Am. Inngang til parken koster 200 baht / person. Spør taxistasjonen å ta deg til Bang Pu (den lille byen som ligger inne i parken) og gå videre derfra med båt (200 baht / person) til stranden Laem Sala Beach, hvor du også kan gå til den berømte grotten Phraya Nakhon Cave (men det krever god kondisjonering). Godta en tid når du møter med drosjesjåføren, slik at du kan kjøres hjem igjen.

Foss Pa La-U
Vakre og berømte fosser i 14 nivåer, som ligger omtrent en time fra Hua Hin. Sannsynligvis fremme du kan gå sammen med fossen og ta en dukkert i det forfriskende vannet. Her er mange vakre fugler og sommerfugler i området, spesielt tidlig om morgenen.

Avslapping, sol og sand

Snorkling rundt Koh Talu og Koh Sing
I Cha Am og Hua Hin er mange turoperatører som tilbyr dagsturer til øyene Koh Talu og Koh Sing, som ligger ca to timer sør for Hua Hin. Snorbladet er relativt godt, vannet her er mye klarere enn det i landet. Vakre strender, vakre og avslappende.

 

Festlig.

Se mer her

Det kinesiske nyttåret, 9. februar 2005.
Feiret av mange thailander som har slektninger i Kina og kinesere. Det er imidlertid ingen ferie.

Makha Bucha, februar eller mars, avhengig av fullmåne.
Stor buddhistisk festival med stearinlys blant annet i templene.


Chakri Day, 6 april jubileum for den nåværende kongeens overtakelse av tronen.


Thai nyttår, Songkran, 13-15 april
.
Det tradisjonelle thailandske nyttåret, feiret i mer enn tre dager. Tradisjonen er at den kaster vann etter hverandre og symbolsk renser syndene fra hverandre, og delvis for å kjøle seg i de varmeste månedene.
Ingen kan unngås Hvis du vil ha kameraet, mobiltelefonen og kontanter med deg, så ha det i en plastpose i lommen.

Loy Krathong, 8. november.
En veldig elsket festival som hedrer vanngudinnen. Kurve forberedt fra bananblader og fylt opp senere med blomster og stearinlys og legges i vannet der de flyter bort og lyser opp nattens mørke. Kurver må oppfylle ønskene og ta de synder man har begått i løpet av året.

 

Parade av det thailandske flagget, 3. desember. En fargemetningsseremoni, holdt på Royal Plaza i Bangkok for hæren, soldatene og flagget.
Thailands flagg

Kongens bursdag, 5. desember.
En helligdag for å feire den kjære Thai King Rama IX King bursdag. Thais slår på lys i sine hjem og mange offentlige bygninger innredet.

Konstitusjonell dag, 10. desember.
Generell ferie, når banker og statlige kontorer er stengt.

Vestlige nyttårsaften, 31. desember.
Generell ferie hvor banker og statlige kontorer er stengt.

Transport

Lokalbusser
I går pendler mellom Petchaburi og Hua Hin og Cha Am krysser veien. En tur mellom Cha Am og Hua Hin koster 20 baht. Bussen går fra den store motorveien Phetchakasem Road ved siden av Bangkok Bank.

Til Bangkok (Busstasjon sør)
går det en buss fra Phetchakasem Road, ved trafikk signalet fra 7-Eleven butikken. Ta bare den blå bussen til Bangkok, de stopper bare en gang i gang. Turen tar ca. 3 timer og koster ca THB 180. -

MC-taxi
Finnes i store mengder og kjører i Cha Am og Hua Hin.

Lei en moped
En billig og god måte å komme seg rundt på egenhånd. En moped koster fra 200 baht per dag til leie, og trafikken er relativt rolig i Cha Am. Pass på at du får en hjelm, det er ikke selvsagt her ..

Lei en sykkel
Langs strandpromenaden i Cha Am er det mange sykkelutleie, og du kan leie alt fra en vanlig sykkel til en tandem, familysykling, terrengsykling, etc. Prisene avhenger av typen, men det er ikke dyrt.

aktiviteter

Chaam golf
Cha-Am Golf Club

Facebook

Golf  Look More
Hua Hin og Cha Am er verdensberømt for sin fine golf. I nærheten er flere utmerkede baner, inkludert Royal Hua Hin, Sawang Resort, Lakeview, Springfield, Majestic Creek og andre. Unngå å spille på lørdager og søndager, så mange Bangkok Thais kommer på den tiden, og det kan være ganske overfylt på racerbanene. Priseksempel: Grønne avgifter om 650 baht, leie golf rundt 700 baht. Caddy er obligatorisk i Thailand.

GOLFTRIP @ CHA-AM


 

Vannsport
De fleste store hotellene tilbyr vannsport i form av bananbåter, jetski, vannski, etc. Det er også en rikelig tilførsel langs sentrum av strendene i Cha-Am.

Snorkling / dykking
I Cha Am og Hua Hin er det mange turoperatører som tilbyr snorkling og dykkingsturer til øyene Koh Talu og Koh Sing, som ligger omtrent to timer sør for Hua Hin. Snorer er forenklet dykking er relativt bra, vannet her er mye klarere enn fastlandet. Vakre strender, vakre og avslappende

Internett
De fleste hoteller har Internett på plikt, vanligvis rundt 100 baht i 15 minutter. Det er betydelig billigere sett i Cha Am eller Hua Hin, hvor det koster 1 baht per minutt, eller noen steder 20 baht i timen. Det er mange steder å velge mellom.

Mobiltelefon
De fleste mobiloperatører har roamingavtaler med de thailandske operatørene, slik at mobilen fungerer veldig bra. Det kan koste en del av både de fattige og å motta et intervju. Skulle du være her en stund, er det en god ide å kjøpe en sak med tidskort. Tilgjengelig i supermarkeder og spesialbutikker.

Reise med barn
Det er mange som tar barn og til og med babyer med til Thailand. Det eneste som kan være litt vanskelig er den relativt lange flyten, overføringer (ca 2-3 timer til Cha Am) og noe jetlag. Forbered deg på thailandske mennesker, elsk disse unge (hvite) barn og med de kjære thailandske sinn, vil de gjerne prøve å berøre dem og elsker å løfte dem opp ..

Strender
Her er grunne strender før barn i alle aldre. Vær imidlertid oppmerksom på forskjellen mellom flom og ebb. Det kan være litt strøm på noen steder og noen ganger sterke understrømmer, spesielt i dårlig vær. La aldri barn svømme alene eller om natten. Ha respekt for badeflagg, rødt flagg betyr at bading er forbudt. Noen ganger kan dette forekomme gule brannmenn. De er helt ufarlige, men hvis du blir brent, så tar apoteket en volley mot det.

 

Sol og varme
Solen er veldig sterk i Thailand, og siden vi også har en tendens til å holde seg nær vann, så betyr det en enda sterkere effekt av solen. Det er derfor viktig å beskytte mot solens stråler. Begynn med faktor 20 og gradvis gå ned til 6-8 under ferien. Tenk ekstra barn. De må ha en skikkelig dose solkrem, en lue og vil ha en t-skjorte når de er på stranden. Solbrente barn kan holde hele familien våken om natten.

Barn mat
Når det gjelder mat, så her er en variert meny som inneholder både kylling, pasta og chips.
Hvis barna ønsker å prøve thailandsk mat, er det som vanlig stekt ris eller banan pannekaker å være populært. Chilien mest kan vente til de blir litt eldre.

 

OK supermarked

OK supermarked

 

Supermarkeder
i Cha Am er flere små supermarkeder og "7eleven" og "Tesco Express" butikker dagene har mye hva vi (farang) fremmede ønsker fra dagligvarer og apotek og spesialbutikker.

Premium Outlet

Premium Outlet cha-amPremium Outlet chaam

 

Valuta
Thai Baht (THB).
Bankmaskiner finnes i alle banker, hvor du kan trekke opp til Baht 10.000 .- per dag med
internasjonale betalingskort. (Visa - Master etc.)

Vær

Den thailandske monsunen kontrollerer klimaet, så vel som landbruket og den religiøse kalenderen. I de nordlige og sentrale delene er år delt inn i tre årstider: den varme sesongen, regntiden og den kule sesongen.

Den varme sesongen (slutten av mars til midten av juni)
domineres av høye temperaturer og høy luftfuktighet. Selv om sjøen er varm, er 30 grader ikke uvanlig, noe som betyr at en dypp sjelden er spesielt chillende. Hvis du er veldig følsom for varme, så unngå å sette ferie i april, når det er mest fervently på dette tidspunktet.

Regn sesong (midten av juni til slutten av oktober).
Selv i regntiden skinner solen de fleste dager, men noen ganger vil det være en solid volley, som raskt går over igjen. Temperaturen er fortsatt høy, rundt 30 grader. Så ikke tenk på å ta dem i løpet av denne perioden (du vil være brun uansett) flybillettene er vanligvis mye billigere.


Den kule sesongen
Kulere og mer komfortable lufttemperaturer rundt 25-30 grader øverst i det nordlige Thailand kan være kjølige netter. Den forrige regntiden har gjort landskapet grønt, vakkert og fruktbart, noe som betyr at aktiviteter som trekking og jungeltur er en fantastisk opplevelse. Dette er absolutt den beste sesongen for å besøke landet, klimaintervaller. Men det er også perioden da de fleste turister er her. Det kan være litt trangt på strendene og prisene stiger
.

Trenger å vite

 

Helse
General Health Council

Det er mange som tror at vi nødvendigvis får diaré når du er i Asia. Det er imidlertid helt Villa, spesielt når det gjelder Thailand. En god ting å starte dagen med en kopp yoghurt, tilgjengelig i supermarkeder og i "7eleven" butikker som er en del av overalt i byen. Hvis du bare bruker sunn fornuft, er det ikke noe problem å unngå mageproblemer. Den første dagen i landet kan godt føle seg litt kroppsfett. Det føltes spesielt i fingrene, spesielt hvis du går med en ring. Dette skyldes en kombinasjon av fly og varme, og det er vanligvis over seg selv etter en dag eller to.


Ti tips hvis du vil unngå mageproblemer.
1. Spis bare mat som du tror smaker, lukter og ser bra ut.
2. Unngå råvarer som grønnsaker, salater, unpasteurised melk og rå kjøtt.
3. Varmen gjør at maten ikke holder så godt ut av kjøleskapet. Vær oppmerksom på, for eksempel, hvilken mat, som er på en lang tur.
4. Frukt som du skreller etter å vaske hender, kan du vanligvis spise uten risiko.
5. Unngå vann som er lagret i en termo på hotellrommet ditt.
6. Ikke drikk vann fra springen. Kjøl flaskevann og kontroller at støpselet ikke er åpnet.
7. Frisør i flasker eller bokser er alltid trygge.
8. Varm drikke som te og kaffe er ok å drikke.
9. Husk å vaske hendene ofte.
10. Bær alltid våtservietter som du kan vaske hendene med når du er på tur.

Isbiter.
Er produsert vanligvis på de sentrale isfabrikkene, og til slutt går de ut av restauranter, barer og lignende. Det er vanligvis ganske trygt å helle en drink.

Gastrointestinale sykdommer.
Den vanligste sykdomsårsaken blant turister er diaré.

Rådfør deg med lege:
1. Hvis du er så syk at den påvirker deg i en foruroligende hastighet - hvis du har problemer med å gå eller stå, hvis du er tørst eller sterk, rak rask og rask - mer enn 3-4 kg.
2. Langvarig feber og diaré.
3. Ved diaré med blod og slim og feber (sannsynligvis Campylobacter, Salmonella eller Shigella).
4. Ved diaré uten feber med blod (sannsynligvis en amoeba).
5. Hvis et barn får diaré, bør legen alltid kontaktes.


Diaré behandlet først med væsker: te, Coca Cola, brus eller flytende næringsmiddel. Velg en drink du liker. En børstet teskje salt og fire teskjeer med sukker bør legges per liter vann eller drikke.
Drikk litt (muligens bruk en skje), men ofte. De fleste diaré passerer etter noen dager.
Stopp av rusmidler er ofte bra, og anbefales for barn over 12 år mot diaré. Antibiotika kan vurderes hvis diaré varer mer enn noen få dager

Apotek
Det finnes flere apoteker i Cha Am og Hua Hin. De fleste suvenirbutikker og supermarkeder har også et begrenset tilbud på medisiner.

Banking
Det er flere sett med Cha Am. De er åpne mandag-fredag ​​08.30-15.30. Husk å ta passet ditt med.
Det finnes også en rekke bankmaskiner (kalt "minibank") som aksepterer VISA og Mastercard.

Tips i Thailand
Tips i Thailand

Tips
Det er vanlig å tippe rengjøringsdame på hotellet (ca 20 baht per dag) og de såkalte "bell boys", som hjelper deg med å bære kofferten din opp i rommet (ca. 20 baht per bag). På de fleste små, finere restauranter er det ofte en "tjenestegodtgjørelse" på 10% av regningen, og 7% moms (skatt).
På mindre restauranter må du legge til mengden tips du synes passer. 5-10% er rimelig

 

Krimkriminalitet
i Thailand er relativt lav. Men selvfølgelig bør vi være forsiktige med sine verdisaker. Bruk hotellets safe eller depositumstjenester. På de fleste store hoteller er gratis. Pass spesielt på passet ditt, siden det er umulig å forlate Thailand uten det. Du kan bare få et nytt pass ved å kontakte deg personlig på ambassaden i Bangkok eller innvandringsmyndighetene. Dette tar tid og koster penger.
Hold deg unna alle rusmidler. Det er svært tøffe straff for narkotikaeiendommer i Thailand. Hvis du blir fanget med mer enn 100 gram heroinleder, for eksempel dødsstraff.

Politiet
Politiet er på Damnernkasemveien, tlf 032-511027 opp mot togstasjonens

turistpoliti, tlf: 02-221 6206,
flere små stasjoner langs stranden.

Post
Postkontoret ligger ved siden av politistasjonen og kommunekontoret. De fleste store hoteller og suvenirbutikker selger også frimerker og postkort. Et frimerke til postkort til Europa koster 12 baht for et større postkort 15 baht. Bokstaver må veies for å få riktig porto. Postkort i de røde postkassene eller i resepsjonen på hotellet.

Sykepleie
De fleste store hotellene er vanligvis en lege eller sykepleier i området som kan hjelpe i akutte tilfeller. Cha Am og 3-4 sykehuslege konsultasjoner kan bli brukt, og San Paulo sykehus i Hua Hin har også engelsktalende leger. Lag alltid kvitteringer for legebesøk, så du kan få dem refundert med reiseforsikring.

Tourist Information
Tourism Authority of Thailand (TAT) har et kontor som ligger godt utenfor Cha Am sammen med Phetchakasem Road. Det kan være vanskelig å finne, ta en taxi om nødvendig. Her er kort og liten informasjon om Cha Am, Hua Hin og Petchabrui-provinsen.

Dess

Se mer her

Akkurat som i ditt land er det regler for hvordan man samhandler og virker utdannet og høflig. I de fleste tilfeller er det små ting, og du kan ikke lære dem alle. Men man kan lett innse hvordan man kan unngå de verste blunders. Her er et par viktige ting:
Templer: Thais liker å la besøkende komme inn i templene, hvis du følger reglene. Unngå shorts og sørg også for å ha skuldrene dekket av. Hvis det er ofre, la dem være i fred, rør dem. Prøv å gjøre deg kjent med reglene som gjelder før du går inn i templet. Det vil bli verdsatt.
Det er ikke forbudt å bade topless , men det regnes som et nødvendig onde.
Ta alltid sko når du går inn i et thailandsk hjem, også i mange templer.
Thais er veldig kongelige og de ser ut som at man viser respekt for kong Bhumibol og bildene som eksisterer av ham overalt, ikke minst på sedlene og hans familie.

Om Cha Am på Norsk

 

Copyrights - 2023 - Chaam.org

Cha-Am Property