Praktiska upplysningar Hua-Hin och Cha-Am,Thailand

Villa in Cha Am

Cha-Am Thailand

Nödtelefon:
För att få hjälp när som helst på dagen eller natten.  1669.

Turister kan ringa:
1672, (02) 134 4077 eller (02) 356 0650-hotline
För att få hjälp när som helst på dagen eller natten.

 

Emergency Services Telephone
Tourist Police  1155
Police (General Emergency Call)  191
Ambulance and Rescue  1554
Fire  199
National Disaster Warning Centre  1860
Crime  1195
Medical Emergency Call  1669
Private Air Ambulance (Siam Air Care)  02 586 7654

 

Flygplats     Se Mer
Bangkok International Airport ligger 22 km (14 miles) norr om staden (restid--40 till 60 minuter). Chiang Mai International Airport ligger 15 km (9 miles) från centrum (restid--20 minuter).
Phukets internationella flygplats ligger 35 km (22 miles) nordväst om Phuket.
Hat Yai International har nyligen öppnats, så långt det bara används för flyg till destinationer i Asien och inrikesflyg. Närmaste stad är Songkhla (cirka 20 km/12,5 km).

Banks       Se mer
Banker har öppet måndag till fredag kl. 9.30 till 15.30 i Bangkok (från 8.30 i resten av landet). Efter kontorstid kan du växla pengar på hotellen eller i butiker som visar en skylt, på engelska, "Money Changer". Normalt växelkursen på banker som är mest förmånligt.


Klimat  Se mer
Allmänt heta, särskilt mellan mitten av februari och juni. Den monsun säsongen pågår från maj till oktober, när klimatet fortfarande är varm med skyfallsliknande regn. Den bästa tiden att resa är November till februari (kall säsong).


Kläder
Lättvikt och rainwear rekommenderas.

 

Kreditkort
Större hotell, restauranger och butiker är vana vid välkända internationella betalkort. Banker och växlingskontor ändra resecheckarna ger dig visa ditt pass för identifiering. Eurocheckar är inte allmänt accepterad. Medan många valutor accepteras, US-dollarn är det säkraste värde vid den thailändska utbytet.


 

Ransonerna:           Ransonerna
Följande varor får importeras till Thailand utan tull: 200 cigaretter eller 250 gram tobak eller likvärdig vikt av cigarrer, en liter vin eller sprit; en stillbildskamera med 5 rullar film eller en film kamera med tre rullar med 8 eller 16 mm film. Det finns restriktioner på export av föremål av arkeologiskt intresse eller historiskt värde utan ett intyg om godkännande från avdelningen för konst i Thailand. Export av bilder av Buddha och andra religiösa artefakter är också föremål för detta utslag.

Praktiska upplysningar Hua-Hin och Cha-Am,Thailand


Körning
Det finns en rimlig vägnätet består av många motorvägar och 52 000 km (32 300 miles) av nationella och regionala vägar. Alla större vägar är asfalterade. Vänstertrafik.


ektricitet
220 V AC, 50 Hz. Amerikanska- och europeiska-style 2-stiftskontakt används.


Hälsa
Hälsovård, hygien och risken för sjukdom varierar över hela världen. Du bör ta hälsa råd om dina specifika behov så tidigt som möjligt, antingen genom din allmänläkare eller specialist klinik. Kolera är en risk i detta land och försiktighetsåtgärder är nödvändiga. Malaria finns risk hela året på landsbygden i hela landet, och i synnerhet i skogsområden och kuperade områden. Det finns en minimal risk i städer och turistorter, t.ex. Bangkok, Chiang Mai, Pattaya och Phuket.


Helgdagar    Se mer
Följande dagar är helgdagar: 1 januari Feb/Mar (Magha Puja), 6 April (Chakri Day), April 12-14 (Songkran), 5 maj (Coronation dag), maj/juni (Visaka Puja), juli (Asalha Puja), 12 augusti (drottningens födelsedag), 23 oktober (Chulalongkorn dag), 5 December (kungens födelsedag), 10 December (konstitutionens dag), 31 December (Nyårsafton). Den religiösa festivaler bestäms av den buddhistiska lunar kalender och är därför varierande. 


Språk
Thailändska är det officiella språket. Engelska är utbredda, särskilt på anläggningar som catering för turister. 

Media
Engelskspråkiga upplagor är Bangkok Post och nationen.


Passet    Se Mer
Kraven bör kontrolleras med närmaste relevant ambassad. Passet måste vara giltigt i sex månader efter vistelsens längd. För ett besök av mer än 30 dagar, visum krävs.

Fotografering
Du kommer att hitta i alla stora städer på samma film som du har på den vanliga foto affärer. Det är att föredra att inte lämna filmen i solen eller varma temperaturer under den varma årstiden, men för att bevara den i kylskåpet i ditt hotellrum i en plastpåse. Om du inte har en, kan du be om en i hotellets reception. Undvika fotar när solen är för hög (kl 12.00). Morgon och kväll är bäst.

Säkerhet
Lämna alla smycken och värdesaker i ditt hotell. Se upp för ficktjuvar och vänliga främlingar. Besökare bör vara medvetna om att det finns stränga straff för alla narkotikabrott. 

Affärer
Varuhusen är öppen dagligen kl. 10.00 till 20.00 (22.00 i Bangkok). Små butiker öppna tidigt på morgonen och vistelse i verksamheten tills så sent som 21.00, ofta sju dagar i veckan. Bangkok huvudpostkontoret är öppen måndag till fredag 08.00 till 20.00, helger och helgdagar 08.00 - 13.00 gren postkontor måndag till fredag 08.00 till 18.00, helger och helgdagar kl. 08.00 till 13.00.

Telefon

Kontakta SE ring 001 46 sedan riktnumret minus den ursprungliga noll och det lokala numret. Landskoden för Thailand är 66..


Tid
Thailand är i GMT + 7.

Tippning
Thailändare inte ge tips, så varför ska besökare? De flesta hotell kommer att lägga till 10 % serviceavgift och 11% regeringen skatt till växeln. 

Turistinformation
Turism myndigheten i Thailand har sitt huvudkontor på 372 Bamrung Muang Road i Bangkok.

Transport     Se mer
Taxi är utmätt och icke-doserad. Med det sistnämnda måste du pruta på priset innan du in i hytten. När vi är överens om att priset är en fråga om ära, inget tips är förväntat. Färre bekymmer, har någon skriva din destination i thailändska; utlänningar" uttalet av gata eller ortnamn är sällan förstås. Luftkonditionerade hotell taxi har konterats biljettpriser, vanligen minst dubbelt allmänna taxi taxa. Andra hotell taxi har priser som betalas direkt till receptionen, som ger en kupong för resan. Lokala bussar, luftkonditionerade, 3-Hjul tuk-tuk, hårresande motorcykel-taxi och vatten-taxi är andra Bangkok alternativ.


Vatten
Stick till flaska eller kokt vatten och undvika drycker med isbitar utan hål.

Körkort
Om du vill hyra en bil eller en moped krävs ett internationellt körkort

Insurance Companies in Thailanda

Petcharat Hospital

Phetchaburi

Suvarnabhumi International Airport, Bangkok Thailand

Suvarnabhumi International Airport, Bangkok Thailand

Facebook