Do and Do Not Gør og Gør ikke

Do  and Do Not  Gør og Gør ikke

Kom igang med Thailand

 

Thailand er med rette berømt for sin tolerance og gæstfrihed, og den gennemsnitlige turist vil ikke have problemer med at tilpasse sig de lokale skikke. Alle de samme, som når de kommer ind i en fremmed samfund, kan en besøgende finde det nyttigt at være opmærksom på visse "gør og gør ikke" og dermed undgå at give utilsigtet handling. Dybest set er de fleste af disse blot et spørgsmål om sund fornuft og gode manerer-egentlig ikke så forskellig fra den måde, man ville opføre sig i eget land, men et par er specielle nok til at blive fremhævet.

Kongedømmet.

Det thailandske folk har en dyb, traditionel ærbødighed for deres kongelige familie, og en besøgende, bør også vise respekt for kongen, dronningen og de kongelige Børn. I en biograf, for eksempel er et portræt af kongen som vises mens der spilles den nationale hymne, og publikum forventes at stå op. Når du deltager i nogle offentligte arrangementer, hvor et medlem af den kongelige familie er til stede, er den bedste rettesnor at vide at opføre sig, ordentligt og evt. se hvor dan de andre gør.

Religion

Thai lov har en række særlige afdelinger om religiøs handling, og disse dækker ikke kun buddhismen, den religion de fleste mennesker, men også enhver anden trosretninger er repræsenteret i kongeriget. Det er for eksempel ulovligt at begå en handling, på nogen som helst måde, til et objekt på et sted for religiøs tilbedelse af ethvert samfund på en måde, der kan fornærme religion. Tilsvarende hvem der forårsager enhver forstyrrelse på en samling retmæssigt har udøvet under udøvelsen af religiøse dyrkelse af religiøse ceremonier er underlagt straf, samt "klæder eller bruger et symbol, der viser, at han er en præst eller novice, Holyman eller præst af nogen religion ulovligt for at gøre en anden person troende han er en sådan person.".

I mindre juridisk sprog, er her et par tips om hvad du skal gøre 
og hvad man ikke skal gøre på et besøg i en religiøs sted:

  • Klæd dig pænt, må ikke gå skjorteløs, eller i shorts, bukser, eller andre upassende påklædning. Hvis man ser på Thaierne omkring dig, vil du se, hvordan de ville foretrække at du skal være klædt, som i virkeligheden er nok ikke meget anderledes end den måde, som du er klædt i lignende sted derhjemme

  • Det er i orden at bære sko, mens du går rundt i et buddhistisk tempel, men ikke inde i kapellet, hvor de vigtigste Buddha billede holdes. Bekymrer dig om snavs, når du er nødt til at tage dem af, gulvet i sådanne steder er normalt rene.

  • Buddhistiske præster har forbud mod at røre eller blive rørt af en kvinde eller at acceptere noget fra hånden på en. Hvis en kvinde vil give noget til munk eller novice, må hun først give det at en mand, som præsenterer derefter. Eller i tilfælde af en kvinde, der ønsker at præsentere den med hånden, vil munken eller novicen sprede et stykke safran kåbe eller lommetørklæde foran af ham, og kvinden vil lægge tingen på kåben.

  • Alle Buddha billeder, stort eller lille, ødelagt eller ej, betragtes som hellige genstande. Derfor ikke kravle op på en til at tage et fotografi eller generelt at gøre noget, som kan vise manglende respekt.

 

Social adfærd

Det er ikke at Thai social adfærd er mindre veldefineret end dem, der vedrører monarki eller religion, især i en by som Bangkok, hvor vestlige forhold er bedre kendt og mere bredt accepteret. Dog kan, hvad der er acceptabelt i Bangkok ikke være i landet, hvor de gamle metoder stadig er stærk. Her er et par ting at huske på:

  • Thaier normalt ikke trykker hænder, når de hilser hinanden, men i stedet trykke hænderne sammen i en bøn-lignende gestus kaldes en wai. Generelt vil en yngre person WAIS en ældre, som derefter gør det. Se hvordan Thaierne gør det, og du vil hurtigt lære.

  • Det anses for uhøfligt at pege din fod på en person, så prøv at undgå det, når man sidder overfor nogen, og efter forestilling om, at foden er en lav led: MÅ IKKE pege med foden til at vise nogen til noget, men brug din finger i stedet.

  • Thaier betragter hovedet som den højeste del af kroppen både bogstaveligt og billedligt. Som et resultat, godkender de ikke af at røre nogen på den del af kroppen, selv i en venlig gestus. Tilsvarende, hvis du ser Thaier ved en sammenkomst, vil du bemærke, at unge mennesker går meget langt for at holde hovedet lavere end de ældste, at undgå at give indtryk af at se ned "på dem. Dette er ikke altid muligt , naturligvis, men det er den indsats, der tæller.

 

Do and Do Not Gør og Gør ikke

Vise følelser offentligt mellem mænd og kvinder er ikke velset. Du kan se nogle meget vestlig orienterede unge thailandske par holde i hånd, men det er omfanget af fremvisning af kærlighed i denne høflig samfund.

Miste dit temperament, især i det offentlige, vil mere end sandsynligt ikke få dig videre. Thaien tror sådan displays betegne dårlig manerer, og du er mere tilbøjelige til at få, hvad du ønsker, ved at holde hovedet koldt og skjuler dine følelser.

Bliv ikke overrasket, hvis du bliver kaldt ved dit fornavn, for eksempel, Mr. Bob eller Miss Mary i stedet for dit efternavn. Dette skyldes, at thailændere henvise til hinanden på denne måde, sædvanligvis med titlen "Khun" (Mr., Mrs eller Miss) i begyndelsen. Følg sædvane i landet så vidt muligt, og du vil have flere venner i løbet af dit ophold. Og flere venner, du har, jo mere vil du ønske at vende tilbage til Thailand.Se også: 15 tips: Sådan opfører du dig i Thailand