Hellig- og fridage i Thailand

 

1 January (Tue) New Year's Day National Holiday
12 January (Sat) National Children's Day
16 January (Wed) Teacher's Day
10 February (Sun) Chinese New Year's
25 Feb (Mon) Makha Bucha (Puja) Day
6 April (Sat) Chakri Day National Holiday
8 April (Mon) Chakri Day Substitution
12 April (Friday) Songkran Substitution
13-15 April (Sat-Mon) Songkran National Holiday
16 April (Tue) Songkran Substitution
1 May (Tue) National Labor Day (Some places closed)
5 May (Sun) Coronation Day National Holiday
6 May (Mon) Coronation Day Substitution
13 May (Mon) Royal Ploughing Day (Government Only)
24 May (Fri) Visakha Bucha (Puja) Day National Holiday


2 July (Mon) Banking Holiday Only (Mid-year Audit)
22 July (Mon) Asarnha Bucha (Puja) Day National Holiday
23 July (Tue) Wan Khao Phansa Beginning of Buddhist Lent
12 August (Mon) H.M. The Queen's Birthday, Mother's Day National Holiday
24 September (Tue) Mahidol Day
19 October (Sat) Wan Awk Phansa End of Buddhist Lent
23 October (Wed) King Chulaongkorn Day National Holiday
16-18 November (Sat-Mon) Loy Krathong
5 December (Thu) H.M. The King's Birthday National Holiday
10 December (Tue) Constitution Day
31 December (Tue) New Year's Eve National Holiday

Hellig- og fridage i Thailand

January

Don Chedi Monument Fair
Afholdt i Don Chedi mindesmærke i Suphanburi provinsen, denne begivenhed fejrer sejr King Nuesuan af Ayuthaya over burmesiske invasion i 1592. Højdepunktet er dramatiseret elefant-spark duellere.

New Year's Day
En ganske ny helligdag i ærbødighed til den vestlige kalender.

That Phanom Festival
En årlig uge-lang hyldest til det nordøstlige mest hellige buddhistiske stupa (Wat Phra That Phanom) i Nakhon Phanom provinsen. Pilgrimme fra hele landet, såvel som fra Laos, deltager.

February

Chinese New Year
Kaldt "trut jiin" på thai, den kinesiske befolkning over hele Thailand fejrer deres månens nye år (efter skift fra. År til år) med en uge af hus-rengøring, løve dans og fyrværkeri. Det mest imponerende festligheder sted i den kinesiske dominerede provins hovedstad Nakhon Sawan

Chiang Mai Flower Festival
Farverige flåder og parader udstille Chiang Mai's dyrkede planter.

Magha Puja
(Makkha Buchaa) Afholdt på fuldmånen i den tredje måned til minde om forkyndelsen af Buddha til 1250 oplyste munke, som kom for at høre ham "uden forudgående indkaldelse. En helligdag i hele landet, det kulminerer med en folk går rundt om temlet med et lys i hånden.

Phra Nakhon Khiri Diamond Festival
Dette er en ugelang fejring af Phetchaburi historie og arkitektur med fokus på Phra Nakhon Kbiri Historical Park (også kendt som Khao Wang), en bakke kronet af en tidligere kongelige palads med udsigt over byen. Den har et lyd-og-lys show på Khao Wang, templerne er smykket med lys og præsentationer af Thai klassisk dans-drama.

 

 

March

ASEAN Barred Ground Dove Fair
Dette er en stor due-sangkonkurrencen holdt 1. uge af marts i Yala, der tiltrækker due-elskere fra hele Thailand, Malaysia, Singapore og Indonesien.

Bangkok International Jewellery Fair
Afholdt i flere store Bangkok hoteller, dette er Thailands største årlige perle og smykker messe. Det kører sideløbende med Department of Export Promotion's Gems & Smykker Fair.

Phanom Rung Festival
En nyligt nedsat festival for at fejre restaurering arbejde i Phanom Rung Estorical Park, en imponerende Angkor-stil tempel kompleks i Buffiain provinsen. Det indebærer en dagtimerne Procession op Phanom Rung Hill og spektakulære lyd-og lysshow om natten. Det foregår på den sidste uge af måneden - være forberedt på meget varme vejr.

Phra Phutthabaat Festival
Årlig pilgrimsfærd til Wat Phra Phutthabaat (Temple of the Holy Footprint) på Saraburi, 236 km nord for af Bangkok. Det er en affære, med musik, udendørs drama og mange andre festligheder.

April

The 6th Chakri Day
Dette er en helligdag til minde om grundlæggeren af Chakri dynastiet, Rama 1. Det afholdes den 6. april.

13th - 15th Songkhran Festival
Nytårs fejring af månens år i Thailand. Buddha billeder er 'badet', munke og ældste modtage respekt for yngre Thais ved overbrusning af vand over deres hænder, og en masse vand er rigeligt omtumlet for sjov. Songkhran generelt giver alle en chance for at slippe deres frustrationer og bogstaveligt køle af under toppen af den varme sæson. Kig ud på dit værelse eller forventer at blive gennemblødt, sidstnævnte er en meget mere sjov. Holdes 13 til 15 april.

 

 

May

Coronation Day Offentlig helligdag, 5 May.
Kongen og dronningen præsidere ved en ceremoni på Wat Phra Kaew, der mindes deres 1950 kroning.

Visakha Puja
 (Wisakha Buchaa)En helligdag, der falder på den 15. dag i den tiltagende måne i sjette månens måned. Dette anses for datoen for Buddhas fødsel, oplysning og parinibbana, eller flyt-ter væk. Aktiviteterne er centreret omkring templet, med levende lys processioner.

June

Royal Ploughing Ceremony
Til at kick starte den officielle ris-såsæsonen, kongen deltager i denne gamle Brahman ritual ved Sanam Luang (det store felt på tværs af Wat Phra Kaew) i Bangkok. Tusindvis af Thais samles for at se, og trafikken i denne del af byen kommer til en stilstand.

Bun Prawet Festival
En af de vildeste i Thailand, en animister-buddhistiske fest afholdt i Loci's Dan Sai distrikt (i dag også i andre steder Loei provinsen), hvor musikerne kjole i skrigende "ånd" kostumer, slid malet masker og svinge udskårne træ fallosser. Festivalen fejrer en buddhistisk legende, hvor en lang række ånder (phii) syntes at hilse på Buddha-til-være på hans tilbagevenden til sin hjemby, så længe hans næstsidste fødsel.

Rocket Festival
I det nordøstlige, at landsby håndværk laver store himmel-raketter af bambus, som de derefter ild i himlen sætter regnen for rismarkerne. Denne festival er bedst fejret i byen Yasothon. men er også god i Ubon Ratchathani og Nong Khai. Det er kendt i Thai som Bun Bang Fai.

 

July

Asalha Puja
(Asanhaa Buchaa) Conunemorates første prædiken prædikes af Buddha.

Candle Festival
Khao Phansaa fejres i det nordøstlige af udskærings enorme slik og udstiller dem i gaderne. Denne festival er bedst fejret i Ubon Ratchathani.

Khao Phansaa
En helligdag og begyndelsen af buddhistiske "udlånt", dette er den traditionelle tid af året for unge mænd at komme ind og blive munk for regntiden, og for alle munke i et kloster for de tre måneder. Det er en god tid til at observere en buddhistisk ordination.


August

Queen's Birthday
Helligdag. I Bangkok, Th Ratchadamnoen Klang og Grand Palace er smykket med farvet lys. Fejret den 12. august. Også kaldet "Mors Dag"

September

Thailand International Swan-Boat Races
Disse finder sted på Chao Phraya floden i Bangkok nær Rama IX Bridge..

Narathiwat Fair
En årlig ugelange festival fejrer den lokale kultur i Narathiwat-provinsen med båd racer, due-sang konkurrencer, kunsthåndværk viser, traditionel Southern Thai musik og dans. Hvor Kongen og dronningen næsten altid deltager.

October

Vegetarian Festival
En ni dage fest i Trang og Phuket, hvor fromme kinesiske buddhister kun spiser vegetarisk mad. Mindre byer i det sydlige såsom Krabi og Phang-Nga også fejre vegetarisk fest på et mindre skala.

Chulalongkorn Day
En helligdag til minde om kong Chulalongkom (Rania V). Afholdes den 23. oktober.

Thawt Kathin
En måned efter udløbet af den buddhistiske faste, hvor nye kloster klæder og forudsætninger udbydes til Sangha. I Nan provinsen lang båd løb er afholdt på Nan-floden.

November

 

Loi Krathong
På den korrekte fuld-moon nat, efterlader små lotus-formede kurve eller både lavet af banan indeholder blomster, røgelse, stearinlys og en mønt flød på thailandske floder, søer og kanaler. Dette er en ejendommeligt Thai festival, der sandsynligvis stammer fra Sukhothai og er bedst fejret i Norden. I Chiang Mai, hvor festivalen kaldes Yi Peng, beboere også lancere varm luft papir balloner op i himlen. På Sukhothai lfistorical Park er der en imponerende lyd-og lysshow.

Surin Annual Elephant Roundup
Afholdt i den tredje weekend i november, Thailand's største elefant show. Hvis du nogensinde har haft lyst til at se en masse elefanter i ét sted, så her er din chance.

December

River Khwae Bridge Week
Lyd-og lysshow hver aften på Death Railway Bridge i Kanchanaburi. Det indkludere historiske udstillinger og veterantog på den berygtede jernbane

Constitution Day
10 December - offentlig helligdag.

King's Birthday
Dette er en helligdag, der fejres med nogle iver i Bangkok. Som med Dronningens fødselsdag, fejres med masser af lys og andre dekorationer langs Th Ratchadamnoen Klang. Fejres den 5. december. Også kaldet "Fars Dag"

Hellig- og fridage i Thailand

Copyrights - 2023 - Chaam.org

Cha-Am Property