Om Phetchaburi Thailand på dansk

 

General Information

                    Phetchaburi, en vigtig kongelige fort i Ayutthaya periode, nu fungerer som et vigtigt stop for sightseeing, før du fortsætter sydpå ad vej eller jernbane til andre badebyer i det sydlige Thailand. Provinsen er et besøg værd for sin flotte historiske park og gamle templer, vidunderlige strande og grotter, samt en bred vifte af lokale fødevarer. Phetchaburi dækker et område på 6.225 kvadratkilometer, der er kendetegnet ved tætte jungler og bjergkæder ligger i vest, som en grænse mellem Thailand og Myanmar, og 80 km. lang kystlinje mod af Thailand bugten i øst. Phetchaburi er opdelt i 8 distrikter (Amphoes): Muang Phetchaburi, Ban Laem, Ban Lat, Cha-am, Kaeng Krachan, Khao Yoi, Nong Ya Plong og Tha Yang.

Afstand fra Phetchaburi til andre distrikter :

Tha Yang 18 kilometresNong Ya Plong 34 kilometres
Cha-am 40 kilometresKaeng Krachan 57 kilometres
Ban Laem 12 kilometresHua Hin 66 kilometres
Ban Lat 8 kilometresRatchaburi54 kilometres
Khao Yoi 23 kilometres  

Attraktioner

What to See and do

Hat Cha-am
        
 Hat Cha-am Denne smukke strand, venskabsby med Hua Hin i Phrachuap Khiri Khan, ligger 40 km. syd for byen eller 30 km. nord for Hua Hin, Cha-am var oprindeligt en lille fiskerby. Efter at slottet blev bygget nær Hua Hin i regeringstid af kong Rama VI blev de arealer, overtaget af den kongelige familie og elite. I dag er Cha-Am meget populær blandt Thaier, der elsker fantastiske fisk og skaldyr og komfortable hotel eller bungalows.

          Hup Kraphong Drej til højre ved Km.201-202, 4 km. inden de kommer til Cha-am og fortsætte i en anden 8 km. Dette område var oprindeligt tørt og ufrugtbar. I 1962 havde kong Rama IX en idé at hjælpe lokale landmænd og etablerede Hup Kraphong landudviklingsprojekt med støtte fra Israel. Der var undersøgelser af forskellige afgrøderi overensstemmelse med markedets krav.

          Marukhathaiyawan PalaceMarukhathaiyawan Palace Dette sommer palads, kaldet "Slottet af kærlighed og håb" er beliggende mellem Cha-Am og Hua Hin. Det blev bygget under det kongelige kommando af kong Rama VI i året 1923, med materialer fra den nedlagte Hat Chao Samran Palace. Det er en to-etages træ pavillon med række haller forbinder hinanden, og en lang korridor, der fører til havet. Slottet er åbent hver dag, mandag-fredag 8 am-4; pm Lør, søn og offentlige holdays 8 am-5 pm Entré er 90 baht pr person

 

          Laos Sang eller Thai Sang Dam Tribal Villages: Disse findes i mange landområde i Amphoe Khao Yoi, især i Ban Nong Prong og Ban Thap Khang. Deres forfædre har emigreret fra Laos. Deres gamle skikke og traditioner bliver lejlighedsvis praktiseret. I april, tilrettelægger de deres egne sociale arrangementer med underholdning og folk spiller.

         Tham Khao Yoi Tham Khao Yoi Denne grotte er placeret bag banegården i Amphoe Khao Yoi, 22 km. før ankomsten til Phetchaburi by. Det huser adskillige Buddha billeder og var det sted, hvor kong Mongkut praktiserede meditation.

          Wat Khao Takhrao Kør 12 km. fra Phetchaburi til Amphoe Ban Laem og fortsætte i yderligere 6 km. Dette tempel huser en siddende Buddha kaldt "Luang Pho Khao Takhrao". Billedet blev fundet ved mundingen af Mae Klong-floden i Samut Songkhram af landsbyboerne af Ban Laem, der udvandrede fra Ban Laem til Samut Songkhram ved Ayutthaya fald.

          Kaeng Krachan Dam Denne dæmning ligger 53 km. sydvest for byen langs Phetchaburi-Tha Yang-Kaeng Krachan rute. Byggeriet blev afsluttet i 1966. Den er 58 meter høj og 760 meter lang, med udsigt over det smukke landskab og søen og dens øer.

          Kaeng Krachan National Park Denne er den mest omfattende nationalpark i Thailand indtager et areal på 2.915 kvadratkilometer og er stadig stort set uudforsket. Nationalparken kontor er beliggende, 3 km. ud Kaeng Krachan Dam. Den blev erklæret en nationalpark på Juni 12,1981, med klart definerede områder for et reservoir og året rundt grøn jungle i Tanaosri Ranges, som er oprindelsen af mange floder. Området er også rigt på flora og fauna og har en 18-niveau vandfald ved navn Namtok Tho Thip. 54 km. fra parkens kontor på Sai Wang Won-Namtok Tho Thip rute, er der et udsigtspunkt, der giver en storslået udsigt over tågede bjerge i morgen og egnet til at sefugle og sommerfugle. Rafting langs Phetchaburi floden tager omkring 6 timer, der går strømfald og flere mindre floder.

By Attraktioner   

      Wat Mahathat Worawihan Dette gamle tempel ligger ved Phetchaburi-floden i byens centrum. Der er en fem-topped pagode er fremstillet i overensstemmelse med Mahayana konceptet indeholdende Lord Buddhas relikvier. Dets stuk design dekoreret på vihara og ubosot afspejler den fremragende dygtighed af lokale håndværkere

 

          Phra Nakhon Khiri Historical ParkPhra Nakhon Khiri Historical Park Dette dækker et bakket område med en gammel palads og historiske templer i nærheden af byen. Dette sommer palads blev bygget af Kong Rama IV i 1860. Det fik navnet "Phra Nakhon Khiri Palace", men folk plejer at kalde det "Khao Wang". Det består af kongelige haller, templer og grupper af bygninger, bygget for det meste i en harmonisk thai, Western nyklassicistisk og kinesiske arkitektoniske stilarter. Phra Nakhon Khiri Museum på den vestlige bakketop udstiller nogle kongelige habengut kong Rama IV og kong Rama V, dekorative skulpturer og keramik fra Kina, Japan og Europa. For at nå bakketoppen, kan man enten gå eller tage en tovbane. 

Om Phetchaburi Thailand på dansk      

 

  Tham Khao Luang Beliggende 5 km. nord for Khao Wang, denne hule huser et Buddha billede givet ved det kongelige kommandoen af Kong Rama V som en dedikation til Kong Rama III og kong Rama IV.

          Ved foden af Khao Luang Hill, er der et stort kloster kaldes "Wat Tham Klaep" eller Wat Bun-thawi som har en meget stor sal og et kapel med smukt udskårne dør paneler.

Phra Ram Ratchaniwet
          Phra Ram Ratchaniwet Dette palads af europæiske arkitektoniske stil er oprindeligt kaldt "Wang Ban Pun". Det er beliggende i den sydlige del af byen. King Rama V befalede det bygget som en regntids palads i 1916. Den blev brugt til velkomst og rumme stats besøgende under regeringstiden af kong Rama VI.

          Hat Chao Samran Denne historiske Strand er 15 km. sydøst for byen. Legenden siger, at kong Naresuan den Store og kong Eka Thotsarot gjort adskillige kongelige besøg her og værdsat dens skønhed. Landsbyboerne, beholder dens navn "Hat Chao Samran", som betyder "Beach Royal Leisure". King Rama IV beordrede en søside palads bygget på denne strand i 1918 og kaldte den "Hat Chao Samran Palace".

          Puek-Tian Beach

Puek-Tian beach
Puek-Tian ( sometimes spelled Puk Tian or Puk Tien) is a small beach .....................................

 

I historiens skygge finder du Phetchaburi

Wikipedia ekstern link

Om Phetchaburi Thailand på dansk