Hva å se og se i Thailand

Bangkok

Ayutthaya Klong Sa Bua flytende marked og vann teater

Amphawa flytende marked

Kart over Amphawa Floating Market

Thailand Travel GuideLamaiAvstandene og varmen gjør denne til en av verdens minst vennlige byer. Det er vel verdt å ta en tur i en luftkondisjonert buss, eller bilføreren bør kunne unngå det verste trafikkorket. 
Et godt sted å starte er Royal Bangkok, den eldste delen av byen på Chao Phraya-elven. Grand Palace er et flott kompleks hvor kongelige, religiøse og offentlige bygninger stakk sammen. Blant Tinder and Spirits, portene bevoktet av orientalske monstre, bankettsal og klostre, står Wat Phra Kaeo ut. Det er kongelige kapell og tempel av Emerald Buddha, som er beskyttet av en ni-differensiert paraply og omgitt av gullmalerier. Emerald Buddha er laget av jade og så hellig at kongen selv bruker rituelle tilbud og endrer sine sesongbaserte klær. Sentrum av komplekset er Chakri Maha Prasad, kronet av en Chedi (boks). En gylden ugle under sentralspiret inneholder asken til Chakri-kongene.

Hele veien fra all kongelig storhet er en liten struktur som omgir Lakmuang eller grunnstenen til Bangkok. Lokalbefolkningen omgir det med blomster, lys og røkelse. På kanten, selg folk mat, amuletter og lotteri kuponger. Utenfor blir du bedt om å kjøpe fugler som ikke holder, men å frigjøre som en handling av fromhet.
Skatter av landet som vises i Nasjonalmuseet er så omfattende og eksotiske at du kan bli overveldet. De mest interessante elementene inkluderer potter og potter med uforglemmelige design, sannsynligvis 5000 år gammel. Metropolitan Bangkok teller dusinvis av Wats buddhistiske klostre eller tempelkomplekser. Det 16. århundre Wat Pho i nærheten av Grand Palace, med en stor forgyldt Buddha og mye mer kunst, er byens eldste og største kloster.

Wat Arun står på den motsatte bredden av elva, bare et minutt unna med ferge. Det sentrale tårnet, høyere enn en 20-etasjes bygning, er en langstrakt aztec-pyramide. De mest populære ekskursjonene i Bangkok, Floating Market Tour, utforske Chao Phraya-elven og noen av Klongs (kanaler) vest for byen. Tidlig om morgenen er det beste tidspunktet for å fange selgerne på rundene sine og tuller forbi husene på kanalen. Inkludert i turen er et besøk til Royal Barge Museum, hjemmet til overjordiske drømmehus med røde og gulldekorasjoner. 

Chaam strandBangkok har ingen ekte senter, men flere distrikter, spredt, krever oppmerksomhet. Nordøst for Grand Palace, en bred grønn boulevard, Ratchadamnoen Nok er foret med offentlige kontorer, ofte med bratte tradisjonelle tak. Det fører til Marble Temple, Wat Benchamabophit, en oase av ro. Kinesiske fliser dekker interlaced taket, og et par store marmor løver vekter inngangen til beinet (helligdommen). I Chinatown bringer hvert butikkvindu opp en ny oppdagelse, fra slangevin til papirdrager. Wat Traimit huser en Golden Buddha syv eller åtte århundrer gammel, veier 5 tonn. Lenger øst har området rundt Siam Square kinoer, restauranter og kjøpesentre. Jim Thompson's House, rotete hjem en hengiven samler, er full av orientalsk kunst. Thompson satte de thailandske silkeindustrien på kartet og forsvant på ferie i Malaysia i 1967.
Over jernbanelinjen, i den østlige delen av byen Sukhumvit Road markerer begynnelsen på en shopping, underholdning og boligområde.

Nær elva, i sør, ble Charoen Krung Road (eller New Road), den første offisielle veien i Thailand. Rundt General Post Office er et av de originale shoppingområdene, fortsatt godt lager med suvenirbutikker og "instant" skreddere. En endelig "sentrum" går nordøst for New Road-distriktet langs Silom og Surawong, to parallelle veier. Den økonomiske og kommersielle tonen i sonen er overskygget av notorisk for to små gater, Patpong I og II. Fra München til Melbourne utvikler navnet Patpong image go-go barer og massasje klinikker. Den ujevne virkeligheten samsvarer absolutt med omdømmet, selv om moralske kampanjer og en økende forekomst av kriminalitet har dempet dem.

Rose Garden, et privat feriested vest for Bangkok, arrangerte en Thai Village Cultural Show, og tilbyr en omfattende introduksjon til thailandsk musikk, dans og tradisjonell sport. Nærliggende Nakhon Pathom har det høyeste buddhistiske monumentet i Thailand, Phra Pathom Chedi, 120 meter høyt. Turer i området kan ta i flytende markedet Damnoen Saduak, en mer uformell og mindre kommersiell affære enn Bangkok.River Kwai Bridge


I nærheten av Kanchanaburi, 130 km (80 miles) vest for Bangkok, allierte krigsfanger til fange av japanerne under andre verdenskrig, ble tvunget til å bygge en del av den beryktede Death Railway til Burma, inkludert en bro over elven Khwae Yai (eller Kwai ). Denne broen ble ødelagt av bombardementer i 1945, men deler kan fortsatt gjenopprettes. Lyd og lys er noen ganger iscenesatt på broen, og det er mulig å ta en kort tur på jernbanen. Krigskirurgi i Kanchanaburi inneholder gravene til tusenvis av fanger som døde under konstruksjonen.

Hua Hin

Les mer her, klikk  HER

Cha-Am

Les mer her, klikk  HER


Phuket


Det faktum at to James Bond-filmer har blitt gjort en del i nærheten av Phuket taler for Thailands eksotiske sørlige øya paradis, symbolisert ved grasiøse palmer og bare grasiøse mennesker med sin avvæpnende åpenhet og ekte gjestfrihet. Folketallet mer enn 100.000, mange av kinesisk, malayisk og indisk opprinnelse, for ikke å snakke om "Sea sigøynere" en merkelig tilbakeholdne folk som snakker sitt eget språk og gå sine egne snevre måte. 

Phuket (uttalt Poo-Ket) er på ingen måte vanskelig å nå. En dam forbinder fastlandet, og gir lett tilgang til bilister og busspassasjerer fra Bangkok, 15 timer unna.
Den solfylte, glitrende sand pluss en klar blå himmel og like klar smaragd innsjø og frodige landskap gjør Phuket til en perfekt øy.

Enten du kommer for soling, bading og snorkling eller bare for å komme vekk fra tempoet i hverdagen vil finne en klar hjørne et eller annet sted. Til tross for den drastiske ekspansjonen av øyas turismeindustri lever Phuket fortsatt til navnet som en perle i Sør-Thailand. Den tidligere øyas hovedstad, Thalang ligger nord for Phuket Town. Ikke mer enn en landsby i dag, ble Thalang beleiret, så ødelagt av burmesiske soldater i 1809. Tjue-fire år tidligere, to siamesiske søstre var folk heltinner etter at de forsvarte byen mot en måned lang beleiring av burmeserne. Heltinnenes monument viser to kvinner, barfot og nesten identiske, sverd er fortsatt klare. 

Phuket Town selv, inneholder Thalang Road noen to-etasjes hus i Sino-portugisisk stil, reflekterer europeisk innflytelse i det 16. århundre. En av de vakreste utsikt over byen, enten du ønsker å se sand glitrende i solen eller lys blinkende om natten-er fra Phuket Hill. En like fargerike utsiktspunktet på en av Asias dramatiske solnedganger er Laem Prom Thep, en odde 19 km (12 miles) sør for Phuket by. Strekker seg inn i himmelen er en fotograf fryd-en enslig palme silhuett mot de majestetiske toner av innstillingen søndag. Den pittoreske Ton Sai-fossen ligger i den kule, tropiske grønne nasjonalparken, en lettelse for øynene til Phukets skinnende sand.

Phuket mest berømte kloster, Wat Chalong-bare vest-har et monument til to respekterte munker, Luang Pho Chaem og Luang Pho Chuang. Den førstnevnte var en gang kjent for sin evne til å sette knuste bein sammen. 
Det beste av de hvite, skrånende strendene finner du på vestkysten av øya. Mai Khao nord for flyplassen, har en dobbel attraksjon, det er den lengste sandstranden, og det er stedet hvor havskildpaddene skal legge eggene sine. Nai Yang, lenger sør, tilbyr en vakker bakgrunn både over og under sjøens overflate. Du kan blende solen med furutrær eller snorkle blant de fargerike sjømennene. 
Patong Bay, rett vest for Phuket Town, er øyas mest utviklede strand. En god vei fører deg til dusinvis av hoteller, diskoteker, restauranter, kjøpesentre og supermarkeder - ikke overraskende mer animert enn de andre strendene. Nai Harn, Phukets sørligste strand, har en lagune og en uendelig horisont.En populær utflukt går til Phang Nga, en fylt bukt og er omgitt av merkelige kalkstein fjellformasjoner, sjampinjong figurer, huler og tunneler skåret ut av havet. På denne måten stiger Koh Tapu (Nail Island) 200m (660ft) rett over vannet. Stalaktitter er nesten like skummelt et syn som hulemalerier på den vertikale kanten av en øy som heter Khao Khian (Skrevet Mountain) -en brå påminnelse om mer primitive tider, selv om den eksakte opprinnelsen av maleriene er ikke klar. Området er fortsatt ment å ha vært under vann før sjøen ble avgjort, og avslørte misdannede former. Et gigantisk bergtårn er signalet du nærmer deg Koh Panyi, en by muslimske fiskere bygget på polakker. tre gangveier lar deg se på skolen, butikkene og den lille landsbyens rekerindustri 

En annen tur tar deg til de vakre Phi Phi-øyene, sørøst for Phuket. Der, høyt oppe på fjellene, sverger kolonier av innsjøen utrettelig klar for sin egen frosne spytt, og øyer risikerer livet for å samle dem. Ja, det er den edle ingrediensen i "Bird's Nest" -suppe, det beste priset elementet på mange kinesiske restaurantmenyer. 
 


Boksing i Patong og med et dykkerskip til Simililan Islands

Krabi


På fastlandet, ikke langt fra Phuket, har stadig vakrere strender blitt en av Thailands nyeste feriemål. Landskapet er fantastisk, med kalkstein klipper laget av palmer og sand. Krabi er en livlig liten havn. Havet har halt kalken i oddeformede bergarter og små øyer, og regnvann har kuttet mange grotter i området. På Tiger Cave Monastery, disse har blitt utvidet til et tempel med meditasjon celler kuttet ut av fjellsiden

Sand mellom tærne til Thailand
BERLINGSKE SUNDAY D. 16 JULI 2017 KL. 12:00

Koh Samui


Den nest største øya i Thailands bugt dominerer en idyllisk øygruppe på 80 øyer. Bred av myke hvite sandstrender lokker, og i landet så langt øyet kan se, grasiøse kokospalmer sverger som en grønn paraply. Turisme og kokosnøtter holde økonomien tikkende her; Bortsett fra mat og drikke, gir palmer tauet til taktekking, fiber for tau eller mos og olje til stearinlys, såpe og mat. Når islanders ikke høster kokosnøtter, absorberes de ved å dyrke ris i paddier eller ute på sjøfiske. 

Koh Samui ble "oppdaget" sent på grunn av sin relative bortgjemte beliggenhet, noen 560 km sør for Bangkok, men da de bygde øyas flyplass, økte turismen dramatisk 

Nathon havn på vestkysten er den eneste virkelige byen. Det er stedet for reisebyråer, vekslere, postkontor, dykkebutikker, motorsykkelutleie, billig shopping og et utvalg av barer og restauranter. Mens de fleste strendene ligger på motsatt side av øya, langs en ringvei på 50 km. I 

nærheten av flyplassen kan den lille øya Koh Fan nås med en kort dam. På en klippe her kan du knapt savner det, Sitting Big Buddha, en moderne statue 12m høy. På østkysten er Chaweng det mest utviklede (og dyre) området med luksushoteller og diskoteker, shopping og idrettsanlegg. På Lamai, den nest største stranden-5 km lange landsbyens kulturhall med gamle buddhistiske skrifter, tradisjonelle landbruksredskaper og skatter brakt til øya de kinesiske forhandlerne fra det 19. århundre.

Bare 14 km nord for Koh Samui, har øya Ko Phangan noen perfekte strender og forfriskende fosser. Hovedporten er Thong Sala, og mange utflukter går begge til landsbyen Hat Rin, på den sørøstlige kysten, kjent for sin uberørte feststemning.

Hvad å se og se i Thailand

Nord-Thailand


Oppe i grensene til Laos og Burma holder nord-Thailand en sjarmerende uigennytthet. Folk snakker forskjellige dialekter fra resten av Thailand, eller deres eget stamme språk.

Norden ser annerledes ut, med fruktbare sletter og fjellrike landskap med forfriskende fosser. På grunn av den nordøstlige monsunen, kjøler området ned mellom november og februar. Å ha en genser er en glede for reisende fra Bangkok. Det frodige landskapet produserer alt fra ris til eksotiske frukter og blomster fra orkideer til valmuer. 

De byer i det nordlige Thailand er springbrædt for ekspeditioner i det land, med bjergstammer, og med gode veje og en sofistikeret turistinfrastruktur, er det nordlige blomstrende. Bortset fra alle de seværdigheder at se, en stor "plus" er de stolte mennesker. Ikke alene er de smukke og venlige, de har et talent for kunst og håndværk; handlende gå amok i workshops og myldrende markeder.

Chiang Mai


Det metropol i nord blev grundlagt i slutningen af det 13. århundrede af kong Mengrai den Store. Hoteller, shopping og natteliv ligger langs Ping-floden, men hjertet af Chiang Mai er den originale mur-og moated firkantet omslutter den gamle by. Mengrai betød business: De siger, at han fremskyndede opførelsen af bymuren ved at tildele 90.000 mænd til at arbejde døgnet rundt. Dele af den oprindelige væg er der stadig, og så er et kloster kongen selv har etableret.

Wat Chiang Man indtager en rolig enklave i den nordøstlige del af den gamle by, på Rachpakinai Road. Mengrai, en hengiven Theravada Buddhist, siges at have taget ophold i klosteret, mens byen var bygget op omkring ham. To ædle religiøse billeder, de små Crystal Buddha og Marble Buddha-er beskyttet af barer og glas. Langt mere antikke end klosteret selv, de billeder bæres gennem byen i løbet af april ved Songkran festival, der markerer buddhistiske nye år. Regn-magere tilskrives Crystal Buddha, fra det 7. århundrede -lige hvad landmændene ønsker at tro på i slutningen af den tørre sæson. Afrunding ud af den historiske attraktioner: en Chedi menes at være det 15. århundrede kopi af den originale, omgivet af skulpturelle elefanter. 
Wat Chedi Luang, om Phra Pokklao Road, har været skueplads for to berømte katastrofer i sin seks-århundredes historie. Det er her, kongen Mengrai siges at have været ramt ved et lynnedslag. Og i det 16. århundrede, var det kæmpe Chedi halshugget af et jordskælv, men det er stadig en formidabel monument.

Af de hundredvis af templer i Chiang Mai og omegn, er den største Wat Phra Singh, på vej med samme navn i den vestlige del af den gamle by. Ifølge legenden blev stedet valgt (i 1345), fordi det er her, Vognen som bærer et kostbart billede af Buddha brød ned. Nogle af bygningerne her er kendetegnet ved omfattende træskærerarbejde - stadig en specialitet for lokale håndværkere. 
Ud over den muromkransede by, tæt ved motorvejen, er et tempel værd at se Wat Ched Yod, med nogle flotte stuk fortolkninger af guder. Templet siges at have været bygget i midten af det 15. århundrede som stedet for den internationale buddhistiske konklave. Chedi er unik i det nordlige Thailand-en blanding af syv mindre tinder. 

En tempel med udsigt, Wat Phrathat Doi Suthep, er en 25-minutters bustur fra Chiang Mai-op ad bakke på en stejl zigzag vej. Når du er der, en trappe på ca 300 skridt fra parkeringspladsen, myldrende med vordende guider og tiggere, til templet. For pilgrimme med begrænset energi eller hengivenhed, er der den alternative kabel-bil. Legend siger anstrengelse af klatre var for meget for en hvid elefant bærende hellige relikvier op ad bjerget i det 14. århundrede. Da elefanten døde her, blev det anset for en guddommelig besked og templet blev bygget på stedet. De relikvier er anbragt i en guldbelagt Chedi indrammet af kongelig forgyldte parasoller. 

Et par kilometer forbi Klosteret er Phu Ping Palace, en bakketop hjem for den thailandske kongefamilie. Når kongen og dronningen er ikke e r her, hvilket er det meste af tiden, er det åbent for offentligheden i weekenden og på helligdage. Haverne er dejlige og udsigten virkelig inspirerende.
Ud over slottet, er landsbyen Doi Pui det tætteste sted i Chiang Mai, hvor du kan se livet i en bakke stamme. På grund af dens tilgængelighed, har den lille landsby mistet sin uskyld, men beboerne er medlemmer af Hmong (eller Meo) stamme, lever væsentlige som de altid har gjort. Der er en stor undtagelse, de forstår pengeøkonomi af verden udenfor og landsbyboerne sælger souvenirs og opkræver penge når der tages billeder af dem. Doi Pui er helt sikkert kommercielle, men
hvis du er for presset for tid til at besøge en mere uspoleret hill-stammens landsby er det værd at se denne her.

Enhver interesseret i thailandsk kunsthåndværk ønsker at gøre afstikkere til San Kamphaeng, 13 km øst for Chiang Mai. Vejen er dækket med workshops, fabrikker og butikker med speciale i silke, sølvtøj, træ-udskæring, lak-varer og keramik. Priserne er "fleksible". I nærheden er Bor Sang der, hvor de farverige thailandske paraplyer og parasoller kommer fra. Du kan se dem blive hånd-producerede, og får en efter dine egne specifikationer.

På vej til Lamphun, syd for Chiang Mai, den gamle vej, skygge fra store træer, skærer gennem rige landbrugsjord. Et godt afgrøde her er Longan (lamyat på Thai) (kærlighedsfrugt), der er værdsat i hele Asien. Hvert år i august er der en Longan festival i Lamphun (skal udtales Lampoon).
Byen blev grundlagt i ad 660 af dronning Chama Devi, hersker af Mon riget. King Mengrai erobrede det i 1281, en ødelæggende slag for Mons. For at få noget baggrunden, kan du besøge den moderne National Museum i centrum af byen. På tværs af gaden, Wat Phra That Haripunjaya hævder at have den største Gongon i verden. Den centrale Chedi siges at være mere end tusind år gammel.


Lige udenfor byen, er Wat Chama Devi (også kendt som Wat Kukut) grundlagt af dronning Chama Devi selv. Stadig stående er en prototype på en fem-differentieret Chedi med 60 Buddha billeder i nicher omkring siderne. Dette pyramide skrin er det sidste hvilested for Mon dronningen.
Elefanter plejede at være traktorer i skoven, trække teak stammer ned til vandløb og bære byrder (og mennesker) gennem vanskeligt terræn. Nu er de primært i show business: ved Mae Taem elefant lejr 64 km nord for Chiang Mai du kan se dem demonstrere deres færdigheder og badning, og måske tage en tur.

Chiang Rai


Nettet af brede, lige gader i Chiang Rai ligner noget ud af det amerikanske midtvesten. Fastlagt af en velmenende amerikansk missionær den moderne byplan. Men det var den store King Mengrai der grundlagde Chiang Rai i det 13. århundrede.

Thailands nordligste provins hovedstad har sin kvote af templer, men ingen af overvældende betydning. Wat Phra Kaeo er hvor Emerald Buddha, nu i templet af samme navn i Bangkok. Andre ting at se er det store kommunale marked i centrum af byen, med fisk, fødevarer og lokalkolorit. Chiang Rai er primært interessant som en base for udflugter til Den Gyldne Trekant og hill-stamme landsbyer. Efter en hård dags trekking, er det en lettelse at vide, byen byder på et udvalg af komfortable, selv luksuriøse, hoteller og pålidelig restauranter.

 


Golden Triangle


Thailand, Laos og Burma (Myanmar) mødes på sammenløbet af Mekong og Ruak floder, et område kaldet Den Gyldne Trekant. Der er ingen grænseovergange her, ingen international færger eller broer, men narkotikasmuglere synes ikke at have været generet af dette handicap. Byen Sop Ruak annoncerer sig selv som spids Gyldne Trekant, souvenir, hoteller og pensionater venter de besøgende. Den thailandske regering har taget skridt til at slå hårdt ned på narkotika-business, så det meste af valmuedyrkning, forarbejdning og handel er på tværs af vejen i Laos og Burma. Området er stadig den vigtigste bidragyder til verdens forsyning af heroin, men ikke fra thailandsk jord.
Tag en sejltur på Mekong floden, og sid midt i trekanten og se på brederne Thailand - Burma - Laos. Det er en oplevelse for livet.. 

Mae Hong Sorn


En indviklet men åndeløst smuk 8 timers kørsel, eller en 30 minutters flyvning fra Chiang Mai, den lille by Mae Hong Sorn (eller søn) er klemt mellem bjergene og grænsen til . Maleriske burmesiske-stil pagoder og stupaer afspejles i Jongkhum Lake, og folk fra bjergstammer kommer for at købe og sælge i morgen markeder. Mærkeligste er Padang, "langhalsede" kvinder, som strækker halsen med et stigende antal ringe i efterligning, er det sagt, af den kvindelige Drage. Den nuværende dronning har anlagt en skøn have på en bjergtop, et besøg vejr.

Kanchanaburi – afslappet stemning og flot natur
Hvor lang tid skal du være i Thailand
Oplev Koh Pha-Ngan i Thailand

Khao Lak og Similan Islands
mageløse sandstrande og meget mere
 
Koh Chang – Øen der minder dig om paradis
Kanchanaburi – afslappet stemning og flot natur